Dobro poznato lice

Favoritkinja za osvajanje Eurosonga, a još se nije ni plasirala

Iako se nacionalni izbor još nije ni održao, Loreen s pjesmom 'Tattoo' već je postala veliki hit.
Lifestyle / Zabava | 28. 02. 2023. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nešto više od dva mjeseca prije održavanja Eurovizije u Liverpoolu još uvijek nisu poznate sve pjesme koje ćemo slušati od 9. do 13. svibnja.

I dalje su u tijeku nacionalni izbori za pjesme koje će ih predstavljati u Velikoj Britaniji, koja je uskočila umjesto ratom pogođene Ukrajine, zemlje pobjednice prošlogodišnje Eurovizije, piše miss7.hr

Iako je poznata većina izvođača koji će nastupiti u Liverpoolu, preostalo je još nekoliko pjesama koje će se upisati u konačni popis.

Vjerojatno najiščekivaniji izbor održava se u Švedskoj u iduća dva tjedna, s polufinalom 4. ožujka i tjedan dana kasnije. Zašto u Švedskoj? Pa prema svemu sudeći upravo otamo stiže i pobjednica ovogodišnje Eurovizije. Iako se nacionalni izbor još nije ni održao, Loreen s pjesmom 'Tattoo' već je postala veliki hit.

Video: Loreen - Tattoo

Službeni video spot kojim se najavljuje njezin nastup u nacionalnom izboru nakon samo 24 sata ima više od 700 tisuća pregleda. Pjesma se već probila i na neke europske top liste, a društvene mreže gore.

Odmah su reagirale i kladionice, a njihovi stručnjaci odmah su proglasili 'Tattoo' najvećim favoritom na Euroviziji.

Dosad je glavni favorit za pobjedu bila ukrajinska pjesma 'Hearth of Steel', ali Loreen prema koeficijentima sada ima uvjerljivo najviše šanse za pobjedu. Preneseno u postotke, Švedska ima 26% za pobjedu, Ukrajina 16%, dok je Finska na trećem mjestu s 12% šanse za pobjedu.

Ljubitelji Eurovizije jako dobro se sjećaju Loreen, naime, ona je 2012. već pobijedila na ovom natjecanju s pjesmom 'Euphoria'. Prema nekim anketama, 'Euphoria' se smatra jednom od najboljih pobjednica Eurovizije u posljednjih 15-ak godina. Stoga se čini da Loreen ima sve preduvjete za još jedan trijumfalan nastup na eurovizijskoj smotri.

Video: Loreen - Euphoria - Sweden - Live - Grand Final - 2012 Eurovision Song Contest
Kopirati
Drag cursor here to close