Objavio video

Enis Bešlagić nakon napada: Fuj!

''Došao sam podržati Konakovića. Nitko me nije zvao da budem kandidat na izborima'', poručio je Bešlagić.
Lifestyle / Zabava | 23. 03. 2018. u 17:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je u dvorani sarajevskog Doma mladih održan skup nove političke stranke u BiH ''Narod i pravda''.

Osim predsjednika novog političkog subjekta na bh. političkoj sceni, Elmedina Konakovića, nazočnima se obratio i poznati glumac Enis Bešlagić. U svom govoru Bešlagić je, između ostalog, poručio da je uoči rata u BiH bilo potrebno buđenje nacionalne svijesti, ali da je ta svijest godinama poslije prerasla u fašizam.

''Došao sam podržati Konakovića. Nitko me nije zvao da budem kandidat na izborima'', poručio je Bešlagić u razgovoru za N1.

Sinoćnji govor bh. glumca izazvao je puno reakcija u domaćoj javnosti i medijima, a to je ponukalo Bešlagića da se ponovno obrati, ovaj put preko društvenih mreža.

''Evo me miševi koji radite za medije koji propagiraju fašizam! Protiv sam lažnih vijesti koje šire potkupljivi ljudi. Biti nacionalno osvješten je pitanje svih naroda na ovim prostorima, ali mrziti druge zbog njihove vjere ili imena i misliti da si bolji narod od drugoga je fašizam! Jeste li prepoznali ovu pojavu kod svih naroda?! Jeste... onda počnimo ukazivati na nju, a ne ignorirati ju! Narod je medij koji će vam jasno poslati poruku na izborima! Ova mladost koju trujete godinama mržnjom!! Nećemo više šutjeti na vaše laži! Mi smo medij! I hvala Bogu da nismo dio vaše priče'', napisao je Bešlagić.

Bešlagić je posljednjih tjedana dospio u fokus javnosti između ostalog i zbog najave banjalučkog SDP-a BiH da će glumca predložiti kao kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Glumac je i ranije kritizirao bh. političare, a posebno na dodjeli Večernjakovog pečata u Mostaru, kada je pred političarima poslao snažnu i emotivnu poruku, javlja N1.

Kopirati
Drag cursor here to close