Poznata sportašica

Blanka Vlašić u Ljubuškom: Vjera mi je otvorila oči

Kroz vrijeme svjedočenja o vjeri Blanka je na trenutke jedva susprezala suze.
Lifestyle / Zabava | 16. 11. 2017. u 21:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od najpoznatijih hrvatskih sportašica, visašica Blanka Vlašić, rekorderka i dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis, bila je gost tribine na Humcu koja se održala u novoj crkvi sv. Ante.

Blanka je ispričala kako je krenula putem obraćenja.

''Sve je nekako počelo s ozljedom te sam zbog nepristajanja bolova upadala sve dublje u depresivno stanje. Shvaćala sam nekako da je to stoga što sam se toliko poistovjetila s uspjehom. Ona je bila manja ukoliko sam spijevala. Ako ne bi uspijevala onda bi se najradije tri dana zaključala u sobu da me nitko ne vidi i ne čuje'', rekla je Blanka.

To stanje depresije se toliko povećalo da je osjećala strašan pritisak u prsima zbog kojeg je jedva mogla disati. Već je u glavi složila sliku o najgorim mogućim oblicima bolesti. Ni s kim nije imala želju pričati niti govoriti o ozljedi, o bolima, o onome što prolazi, prepričala je.

''Obraćenju je pridonijelo i bratovo prethodno obraćenje koje se također događalo uslijed njegove ozljede. Onako usput, požalila sam mu se na treningu kako je boli. A on mi je onda prišao i počeo pričati o Bogu. Prvo sam se čudila bratu, jer on za mene nije bio kompetentan da priča o Bogu, ali sam se onda i sama malo po malo počela sve više okretati prema Isusu'', dodala je.

Kao plod Blankina obraćenja i obraćenja njenog brata dogodilo se još nešto veliko za njihovu obitelj, a to je da su joj se roditelji nedavno, u mjesecu srpnju, nakon tridesetak godina civilnog braka konačno vjenčali u crkvi.

Kroz vrijeme svjedočenja o vjeri Blanka je na trenutke jedva susprezala suze, a time i pokazala javno da je došlo vrijeme da odbaci svoju masku koja joj nije dopuštala da bude ono što je u dubini duše, bez obzira na pobjede i poraze – da bude ljubljeno Božje dijete.

Kopirati
Drag cursor here to close