sp peking

Blanka Vlašić u finalu: "U finalu je sve moguće"

Sport / Flash | 27. 08. 2015. u 10:08 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić izrazila je zadovoljstvo zbog plasmana u finale skoka u vis na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, iako je izjavila da ne zna može li ona trenutačno skočiti preko dva metra, misli da je u finalu sve moguće.

"Jako sam zadovoljna što su kvalifikacije prošle tako kako su prošle - s minimalnim brojem skokova. Ponosna sam što sam još jednom finalistica svjetskog prvenstva jer je i sam dolazak u Peking još prije dva tjedna bio neizvjestan. Tetiva se danas 'nije puno bunila' i u sljedeća dva dana do finala bit će krucijalno da napravimo sve što je potrebno za oporavak", kazala je Blanka Vlašić koja je nakon četiri godine propuštanja velikih svjetskih natjecanja opet osigurala nastup u finalu.

Ona je jutros u kvalifikacijama skoka u vis u Pekingu skočila 1,92m što je bilo dovoljno za plasman u subotnje finale.

"Drago mi je što sam se podsjetila kakva je staza ovdje u Ptičjem gnijezdu, pa će mi zbog toga biti puno lakše u subotu. U finalu je sve moguće! Mislim da će se medalje dijeliti na visinama iznad dva metra, a mogu li ja to trenutačno – uistinu ne znam", rekla je Blanka koja od lipnja i mitinga Dijamantne lige u Rimu i New Yorku, na kojima je bila druga sa 1,97 m, nije skakala na velikim visinama.

Osim nje, nastup u subotnjem finalu osigurala je i druga hrvatska skakačica u vis Ana Šimić koja je također skočila 1,92.

Naime, svega 13 visašica je išlo preko ove visine, pa se kvalifikacijskih 1,94m nije ni skakalo. Prije toga, Blanka Vlašić, dvostruka svjetska prvakinja, iz prvog je pokušaja preskočila 185 i 189 cm.

Kopirati
Drag cursor here to close