Zach Avery

FBI u akciji: Kako je glumac prevario Hollywood za milijune

Ministarstvo pravosuđa navodi da je prevara krenula 2015. godine i da glumac još treba isplatiti 227 milijuna dolara koje su mu dale "žrtve"…
Lifestyle / Zabava | 07. 04. 2021. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agenti FBI uhitili su glumca Zacha Averyja jer je navodno osmislio shemu kojom je investitore prevario za više stotina milijuna dolara, objavile su danas vlasti.

U priopćenju se navodi da je Avery investitorima govorio kako će njegova kompanija "1uMM" otkupiti prava za distribuciju filmova i licence od kompanija Netflix i HBO ali on u realnosti nije bio u poslovnim odnosima ni s jednom od ovih firmi.

U priopćenju iz ureda državnog tužitelja za središnji okrug Kalifornije navodi se da je on umjesto toga vodio kompaniju kao piramidalnu shemu i dobiveni novac od novih investitora koristio za isplatu starih.

On je pomoću ove sheme uzeo više od 690 milijuna dolara. Ministarstvo pravosuđa navodi da je prevara krenula 2015. godine i da još treba da isplati 227 milijuna dolara koje su mu dale "žrtve", piše Srna.

On je, navodno, koristio novac za luksuzni život, poput odlazaka u Las Vegas, kupovinu kuće vrijedne šest milijuna dolara i plaćanje jednog slavnog dizajnera.

Optužen je za prevaru i mogao bi se suočiti s 20 godina zatvora, ukoliko bude proglašen krivim. Njegovo pravo ime je Zachary J. Horwitz.

Kopirati
Drag cursor here to close