Turneja

Trosatni spektakl Mate Bulića u Osijeku

Koncert je zatvorila pjesma 'Moja Hercegovina', ali ni nakon tri sata Osječani nisu bili spremni pustiti Matu koji se vratio na bis i otpjevao 'Hvala ti za sve' te ponovio duet 'Ja sam na te ponosan'.
Lifestyle / Zabava | 25. 02. 2020. u 07:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon odličnog splitskog koncerta u Spaladium Areni, turneja 'Ja sam na vas ponosan' u subotu 22. veljače stigla je u Osijek. Mate Bulić uz pratnju svog benda Delta pojačanog Big bandom, ansamblom vrhunskih instrumentalista pod vodstvom producenta Branimira Mihaljevića nastavlja oduševljavati svoju mnogobrojnu publiku.

Mati je posebna želja bila održati koncert u Osijeku u kojem se kako i sam ističe osjeća kao kod kuće. Stihovima 'Slavonija mila, gnijezdo si nam svila i djecu othranila', pred prepunom dvoranom Gradskog vrta otvorio je svoj prvi veliki koncert u gradu na rijeci Dravi.

Nakon uvodne riječi Dalibora Petka od prvog takta velikog hita 'Domu mom' osječka publika digla se na noge, nakon čega su nastavili uglas pratiti Matu i u njegovim velikim hitovima kao što su 'Narodno veselje', 'Ostarit ću, nikad neću znati', 'Dabog da se i ti udala'.

Aktualni hit 'Ja sam na te ponosan' po kojem je i nazvana turneja, Mate je izveo zajedno s Tarapana bandom, a posebno je emotivna bila izvedba pjesme 'Ljubim tebe Slavonijo' koju je publika nagradila velikim pljeskom. Uzavrelu atmosferu dodatno je pojačao poseban gost, Matin osječki kolega Ivan Stapić s kojim je otpjevao uvijek emotivnu 'Pozdravi je ti', a u pjesmi 'Pjevam i plačem' i osječka publika, kao i splitska, obasjala je dvoranu upaljenim mobitelima.

Foto: Gojko Mitić / Detalj s koncerta u Osijeku

Nakon hitova 'Udaje se Hercegovka', 'Tiho teče Neretva' 'slavonski blok' otvorili su Slavonia bend te legende Šima Jovanovac i Stjepan Jeršek Štef. Njihov zajednički nastup praćen je glasovima rasplesane publike koja je vidno uživala u svakom taktu omiljenih pjesama.

Koncert je zatvorila pjesma 'Moja Hercegovina', ali ni nakon tri sata Osječani nisu bili spremni pustiti Matu koji se vratio na bis i otpjevao 'Hvala ti za sve' te ponovio duet 'Ja sam na te ponosan'. Bio je to idealan kraj prekrasne večeri u Osijeku.

Nakon odličnih koncerata u Splitu i Osijeku, turneja 'Ja sam na vas ponosan' završava 29. veljače u zagrebačkoj dvorani 'Dražen Petrović'.

Kopirati
Drag cursor here to close