Pozitivna vijest

U Njemačku prebačeno 47 maloljetnih izbjeglica bez pratnje iz kampova u Grčkoj

U Njemačku je, kao što je ranije najavljeno, u okviru dogovora o premještaju djece bez pratnje u zemljama Europske unije (EU), prebačeno 47 maloljetnih izbjeglica iz Grčke.
Lifestyle / Obitelj | 18. 04. 2020. u 14:45 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Njemačku je, kao što je ranije najavljeno, u okviru dogovora o premještaju djece bez pratnje u zemljama Europske unije (EU), prebačeno 47 maloljetnih izbjeglica iz Grčke.

Vlada Njemačke je početkom travnja priopćila da će do kraja mjeseca primiti maloljetne izbjeglice iz kampova na grčkim otocima, a kojima je potrebna zaštita.

U priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Njemačke se navodi da je 47 izbjegličke djece bez pratnje avionom prebačeno iz Atene u Hannover.

Navodi se da će djeca prvo ostati u karanteni u Donjoj Saksoniji u periodu od 14 dana, a nakon toga će biti raspoređeni po pokrajinama.

U grupi se nalaze izbjeglička djeca iz Afganistana, Sirije i Eritreje, a među njima se nalaze i četiri djevojčice. Svih 47 djece su testirani na koronavirus prije polaska iz Grčke.

Europska komisija je u ožujku pokrenula inicijativu premještaja 1.600 djece bez pratnje u zemlje članice.

Među zemljama koje su prihvatile ovu ideju su Belgija, Bugarska, Francuska, Hrvatska, Finska, Njemačka, Irska, Portugal, Luksemburg, Litva i Švicarska.

Podaci UNICEF-a objavljeni u veljači, pokazuju kako se u grčkim kampovima nalazi 5.463 djece bez pratnje.

Također, najmanje 1.772 njih živi u kampovima poput Morie, na Lezbosu za kojeg mnogi upozoravaju da je izrazito neuvjetan i da se u njemu nalazi mnogo više ljudi nego što bi to trebalo.

Kopirati
Drag cursor here to close