Sredstva iz proračuna

Široki Brijeg: Od iduće godine novčana potpora za novorođenčad

U nacrtu proračuna za sljedeću godinu planirane su naknade za širokobriješke mame i novorođenčad.
Lifestyle / Obitelj | 16. 12. 2017. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pixabay / Ilustracija

I baš u vrijeme dok se u gradu obavljaju pripreme za Božić bolju vijest nisu mogle čuti majke. U nacrtu proračuna za sljedeću godinu prvi put je planirana novčana potpora za novorođenčad.

''Mislim da je to veliki napredak, veliki iskorak i pozitivan kraj jedne i početak nove godine. Naravno da će dobro doći, to je nešto što bi nas trebalo i zadržati da se ne iseljavamo. Ovo je po meni velika prilika i veliki dar od grada za majke i djecu da ipak misle na nas'', navodi Marija Pinjuh, aktivistica skupine Širokobriješke mame.

300 majki će dobiti jednokratnu pomoć od 500 maraka, piše Federalna.ba.

''Da bi se to sve implementiralo, potrebno je u međuvremenu formirati i povjerenstvo i odrediti principe po kojima će se ova dodjela vršiti. Tu će sigurno biti nekih pokušaja malverzacija, odjavljivanja u susjednim općinama, pa prijavljivanja ovdje da se dobije ta naknada... Nastojat ćemo tim odlukama urediti tu materiju da se stvarno onima kojima je potrebno dodijeli ta pomoć'', poručuje Mate Zadro, pomoćnik gradonačelnika za financije.

Javna rasprava je završena.Proračun prema nacrtu iznosi 11.245.900 maraka. Dosad je to u Širokom Brijegu najveći planirani iznos i više novca za potrebe građana.

Kopirati
Drag cursor here to close