Borba protiv korupcije u rodilištima

Priznanje za slobodu govora i hrabrost predsjednici Udruženja Baby Steps Amili Tatarević

Priznanje za slobodu govora, hrabrost i predstavljanje društveno važnih informacija od javnog interesa predsjednici Udruženja Baby Steps iz Sarajeva Amili Tatarević.
Lifestyle / Obitelj | 04. 02. 2023. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija za zaštitu zviždača Jugoistočne Europe na godišnjem sastanku u Sarajevu dodijelila je priznanje za slobodu govora, hrabrost i predstavljanje društveno važnih informacija od javnog interesa predsjednici Udruženja Baby Steps iz Sarajeva Amili Tatarević.

Predstavljanje informacija o korupciji u porodilištima širom Bosne i Hercegovine, poticanje na dijeljenje iskustava žena koje su rađale u ovoj zemlji kroz rad aktivnosti Udruženja Baby Steps doprinijelo je širenju jasne slike stvarnog stanja rađanja u našim porodilištima.

Podaci do kojih je došlo udruženje prezentirani kroz medije stigli su do velikog broja ljudi kako ovdje tako i u zemljama regije. S ponosom možemo reći da je naš trud došao i do Europe, jer su se europski dužnosnici u konačnici putem izvještaja EU o BiH jasno izjasnili da se stanje u bh porodilištima mora poboljšati i to je definirano kao jedan od preduvjeta koje naša zemlja mora regulirati prije ulaska u članstvo Europske unije, ističu iz ovoga udruženja.

''Svako priznanje je potvrda našeg rada i daje nam snagu da nastavimo dalje. Zahvaljujem se onima koji su prepoznali naš trud. Mi se nećemo umoriti, ovo nije borba koja traje jedan dan, ovo je borba koja će trajati godinama ali stanje u našim rodilištima se mora promijeniti iz temelja. Odnos prema porodiljama mora biti drugačiji, sve porodilje moraju imati jednak tretman i mi nećemo stati dok se to ne dogodi u baš svakom porodilištu u našoj zemlji”, rekla je Amila Tatarević.

Kopirati
Drag cursor here to close