HNŽ i ZHŽ

Kako spriječiti rodno zasnovano nasilje

Okrugli stol organiziran je u okviru projekta "Sprječavanje rodno-zasnovanog nasilja u HNŽ i ZHŽ"
Lifestyle / Obitelj | 15. 04. 2022. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okrugli stol na temu "Sprječavanje rodno-zasnovanog nasilja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ)", kojeg je organiziralo udruženje "Novi put" u suradnji s Koordinacijskim tijelom za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji HNŽ, održan je u četvrtak.

Uvodničarke su bile pomoćnica ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ-a Alma Kozo i predsjednica udruženja "Novi put" Abida Pehlić, a sudjelovali su i predstavnici nadležnih institucija i nevladinih organizacija koje se bave sprječavanjem rodno-zasnovanog nasilja.

Razmijenjene su informacije o Protokolu i Strategiji za prevenciju i borbu protiv nasilja u obitelji, te trenutnom stanju i potrebnim daljnjim koracima usmjerenim na eliminaciju rodno zasnovanog nasilja u HNŽ-u.

Okrugli stol organiziran je u okviru projekta "Sprječavanje rodno-zasnovanog nasilja u HNŽ i ZHŽ", kojeg udruženje "Novi put" provodi uz financijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država, , priopćeno je iz udruženja "Novi put".

Kopirati
Drag cursor here to close