Slažete li se?

Istraživanje otkriva da bi najmlađi brat ili sestra zapravo mogli imati najbolji smisao za humor

Samo zato što dvoje ljudi zajedno odrastaju u istom kućanstvu ne znači nužno da će imati iste osobnosti ili živote.
Lifestyle / Obitelj | 15. 04. 2024. u 15:24 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zato se često događa da braća i sestre mogu imati određene osobine koje njihova druga braća i sestre možda nemaju, prenosi Relationship Rules

Slučajevi se razlikuju od obitelji do obitelji, s obzirom na to da svi prolazimo kroz različite okolnosti i izloženi smo raznim iskustvima.

Međutim, nedavno se pojavilo fascinantno otkriće zahvaljujući stručnjacima organizacije YouGov sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, koja je provela anketu o sličnosti i razlikama među braćom i sestrama

Istraživanje pokazuje da će najmlađi brat ili sestra vjerojatno imati najbolji smisao za humor.

Ne postoji definitivan razlog zašto je to tako. Međutim, velik dio teorije proizlazi iz ideje da redoslijed rođenja djeteta može dramatično utjecati na vrstu osobnosti koju će imati. Velik dio toga također ima veze s činjenicom da se roditelji prema svojoj djeci ponašaju drugačije ovisno o redoslijedu rođenja. A te razlike i tretmani mogu dovesti do daljnjih razlika u njihovim osobnostima. 

Relationship Rules / Tablica usporedbe djece

Zašto je bitan redoslijed rođenja?

Često će roditelji reći da vole i ponašaju se prema svojoj djeci podjednako. I iako možda stvarno misle da govore istinu kad to kažu, stvarnost je često suprotna. Bilo namjerno ili ne, roditelji će se prema svojoj djeci ponašati drugačije iz niza različitih razloga.

To ne znači nužno da su neka djeca više ili manje voljena od druge. Razlog su različite osobnosti djece koje često zahtijevaju različite roditeljske pristupe. Ovo je sasvim normalno ponašanje i ne bi trebalo biti razlog za brigu.

Zbog toga se braća i sestre mogu razlikovati jedni od drugih tijekom odrastanja. Starija braća i sestre vjerojatno će biti više roditeljski nastrojeni, te pažljiviji jer su oni najstariji, i imaju veći osjećaj odgovornosti.

Srednja djeca se većinom osjećaju zanemareno jer roditelji posvećuju više pozornosti najstarijoj i najmlađoj djeci.

Smisao za humor

YouGov je u svom istraživanju ispitao 1782 osobe za mišljenje o članovima njihovih obitelji. Sudionike su uglavnom zamolili da rangiraju članove svoje obitelji prema različitim karakteristikama kao što je, tko bi bio najodgovorniji, smireniji ili najsmješniji.

U tom je istraživanju otkriveno da su najmlađi brat ili sestra često najsmješniji. Starija braća i sestre ocijenili su najmlađe najsmješnijima, dok su najmlađa djeca također sebe ocijenila najsmješnijima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close