Zavod

HNŽ: 400.000 KM za pomognutu oplodnju

Bračni, odnosno izvanbračni parovi koji podnesu zahtjev za refundiranje troškova biomedicinski pomognute oplodnje kada Zavod već bude utrošio planirana sredstva bit će evidentirani na listu čekanja na kojoj će imati svoj evidencijski broj...
Lifestyle / Obitelj | 23. 02. 2021. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije razmatrali su i usvojili Odluku o refundiranju troškova osiguranim osobama Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ za pruženu uslugu biomedicinski pomognute oplodnje.

Sukladno usvojenoj odluci Zavod će refundirati troškove za pruženu uslugu biomedicinski pomognute oplodnje osiguranim osobama ZZO HNŽ od 31.7.2020. godine kada je stupio na snagu federalni Pravilnik o opsegu prava na biomedicinski pomognutu oplodnju na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja i načinu formiranja cijene pojedinačnih postupaka iste.

Refundiranje troškova za usluge biomedicinski pomognute oplodnje vršit će se po redoslijedu zaprimljenih zahtjeva putem protokola Zavoda (u sjedištu i područnim uredima) do utroška planiranih sredstava predviđenih u Financijskom planu Zavoda za tekuću godinu (Financijskim planom Zavoda za 2021. godinu planirana su sredstva za refundiranje troškova biomedicinski pomognute oplodnje u iznosu od 400.000 KM).

''Bračni, odnosno izvanbračni parovi koji podnesu zahtjev za refundiranje troškova biomedicinski pomognute oplodnje kada Zavod već bude utrošio planirana sredstva bit će evidentirani na listu čekanja na kojoj će imati svoj evidencijski broj poznat samo njima. Lista čekanja na kojoj će, poradi zaštite osobnih podataka, biti vidljiv samo evidencijski broj osiguranika bit će objavljena i redovito ažurirana na web stranici Zavoda kako bi osiguranici mogli pratiti na kojemu mjestu se nalaze, odnosno kada okvirno mogu očekivati da će im utrošena sredstva biti refundirana'', navodi se u priopćenju Zavoda.

Kopirati
Drag cursor here to close