Raška Gora

Grujo Janjić se nakon 30 godina vratio na rodnu grudu: Susjedi pomažu obnoviti život povratniku

Stanovnici mostarskog prigradskog naselja Raška Gora i članovi ekološke udruge koja djeluje u ovome mjestu, pokrenuli su akciju pomoći Gruji Janjiću, povratniku u ovo mjesto.
Lifestyle / Obitelj | 04. 10. 2022. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici mostarskog prigradskog naselja Raška Gora i članovi ekološke udruge koja djeluje u ovome mjestu, pokrenuli su akciju pomoći Gruji Janjiću, povratniku u ovo mjesto.

Grujo se nakon trideset godina progonstva i izbivanja iz rodnog doma vratio u zaseok Vejzovići u Raškoj Gori jer kako kaže jednostavno nije više mogao izdržati bez rodnog zavičaja.

Nedavno su ga obišli članovi Ekološke udruge Raška gora i njegovi susjedi.

''Dolaskom pred njegovu rodnu kuću, zatekli smo uistinu žalosno i teško stanje njegovog doma u kojem bi nastavio živjeti'', pišu na svojoj Facebook stranici.

Zato su pokrenuli akciju pomoći Gruji da zajedno osposobe njegov dom za život dostojan čovjeka.

Navode kako su kroz razgovor sa Grujom dogovorili korake šta i kako da se uradi, da bi mu koliko toliko olakšali život kroz nadolazeće hladnije dane, te da i zimu dočeka u toplom domu.

Uslijedio je i poziv prijateljima i članovima Eko Udruge, pučanima Raške Gore te svim ljudima dobre volje koji su spremni pomoći, da Gruji pomognu da ima bar smještaj dostojan čovjeka.

Koliko tko može i u čemu pomoći može, bilo kroz rad, bilo kroz građevni materijal, namještaj, opremu za dom, ali i kroz financijska sredstva...

Za sve one koji su voljni i žele i mogu pomoći kontakt osobe su:
- Oto Pehar ............... 063/136-601
- Damir Aničić ........... 063/421-753

A za uplate novčanih sredstava to mogu učiniti na račun Ekološke udruge ''Raška Gora'', Domazeti b.b.

Račun kod UniCredit Bank Mostar je :  3381002202456802 Sa naznakom (pomoć za povratnika GRUJU JANJIĆA)

Nakon upućenog apela za pomoć, već su počeli da se javljaju pojedinci i dobri ljudi spremni da pomognu. Počelo se sa obnovom kuće Gruje Janjića.

''Već smo krenuli  sa adaptacijom objekta i nadamo se da će  objekat u što skorije vrijeme biti u funkciji. Zahvaljujemo svima koji su pomogli i nastavljamo dalje istim tempom'', navode susjedi.

Ne sumnjamo kako je pomoć povratniku Gruju Janjići i dalje neophodna. Puno toga možete  pomoći ovome čovjeku samim odlaskom do njega i poklonom ili preko Ekološke udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close