Tražiš frizuru

Pet klasika nikada ne izlazi iz mode

Trendovi, posebno u beauty svijetu, neprestano se mijenjaju
Lifestyle / Moda | 01. 03. 2024. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Iako se uvijek trudimo popratiti najnovije trendove, ima nešto i u klasicima na koje često zaboravljamo, a na njih se zapravo uvijek možemo osloniti budući da ne izlaze iz mode. Kad je riječ o kosi, trendi frizure klizav su teren, budući da kad odrežemo kosu zapravo nema povratka (osim ekstenzija), već moramo čekati da izraste. 

Zato smo pronašli stilove frizura koje nikad nećeš požaliti i s kojima ćeš baš uvijek biti u trendu jer su bezvremenske, piše miss7. Od dugih slojeva do boba, neke frizure jednostavno nikad ne zastarijevaju! U nastavku ti donosimo primjere odličnih bezvremenskih frizura kako bi se inspirirala prije sljedećeg odlaska frizeru!

Bob

Što bi više moglo opisati chic izgled od klasičnog boba? Ovaj elegantan, a jednostavan stil frizure posebno je proslavljen zbog Anne Wintour, glavne urednice časopisa Vogue koja ga nosi već desetljećima, ali i zbog opuštenije verzije kakvu nosi Alexa Chung.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alexa Chung (@alexachung)

Bob je frizura koja zahtijeva malo više brige i češće odlaske frizeru, po mogućnosti svakih četiri do šest tjedana. Ova frizura ipak će ti pružiti elegantan i uglađen izgled, bez obzira na to kako ga odlučiš nositi, ravno ili valovito. Za brzu i lijepu frizuru, uvijek se možeš poslužiti peglom koja će savršeno izravnati tvoju bob frizuru ili uvijačem za kosu, za lijepe kovrče. Također, ne zaboravi ulje za njegu!

Duga i slojevita frizura

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by YUKI (@yukistylist)

Brojne su slavne dame prigrlile ovakvu ženstvenu frizuru. Ono što ju čini otpornom na promjene u trendovima su slojevi koji se dodaju prilikom šišanja. Ono što će tvojoj kosi dodati volumen i teksturu je dodavanje slojeva različitih duljina. Sprej za teksturu i šampon i maska za kosu bit će ti najbolji prijatelji u njezi ove frizure!

Razbarušene šiške

Ovdje se ne radi o mikro šiškama ili jedostavno ravno odrezanim, debelim šiškama. Tajna pretvaranja šiški u bezvremensku frizuru je da one budu tanje i razbarušenije te da imaju onaj “ovako sam se probudila” look, ali naravno ne doslovno. Iako zahtijevaju malo više brige i stiliziranja, razbarušene šiške uvijek će izgledati cool.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Suki Waterhouse (@sukiwaterhouse)

Budući da se šiške najčešće maste prije ostatka kose, proizvod koji će ti pomoći da ih osvježiš je dobar šampon za suho pranje, a da ih “ukrotiš” i malo urediš dobro će ti doći i gel i mala četka za kosu s kojom možeš biti precizna.

Valoviti lob

Frizura dužeg boba lakša je za održavanje od klasičnog, kratkog boba i malo je duža frizura gdje kosa dodiruje ramena te pristaje baš svima.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Margot Robbie (@margotrobbieofficial)

Čak i ako imaš prirodno ravnu kosu, ako ju stiliziraš u opuštene valove, to će tvoj lob učiniti modernom i ležernijom frizurom! Lagane, “beachy” valove možeš postići uz pomoć uvijača za kosu.

Ultra kratka frizura

Iako je slatki “pixie cut” frizura na koju se ne bi svi odlučili, stil je frizure koji se ne može pripisati nijednom vremenskom razdoblju. Posve je bezvremenski i s njim ćeš uvijek izgledati profinjeno i chic. Ovakvu frizuru, osim češćim odlascima frizeru, najlakše ćeš održavati i stilizirati gelom za teksturu i stiliziranje kratke kose.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @emilia_clarke

Kopirati
Drag cursor here to close