Uljepšavanja

Mostarski saloni spremni za ponovno otvaranje

''Sve radimo u nadi da zaštitimo sebe i druge, da izađemo iz ove pandemije što prije'', rekao je za Bljesak.info Marijanović.
Lifestyle / Moda | 03. 05. 2020. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski saloni za uljepšavanje spremni su za ponovno otvaranje svojih vrata.

Miroslav Marijanović, vlasnik frizerskih salona Red Carpet, kazao je da je osjećaj otvaranja salona kao novi početak.

Zaštita će usporavati

''S nestrpljenjem čekam ponedjeljak, osjećam se kao da sam dobio novi posao i da mi je prvi radni dan. Prelijepo se vidjeti s dragim klijentima sa kojima s vremenom postanete prijatelji, a isto tako vidjeti s mojim timom koji je moja druga obitelj'', rekao je za Bljesak.info Marijanović.

Uhvatiti stari ritam, tvrdi, neće biti problem.

''Gužva nam neće predstavljati problem, jer smo inače navikli na takav tempo s tim da će nas nove naredbe usporiti. Nećemo moći primiti dovoljan broj klijenata kao prije, a organizacija posla će biti drugačija, trebat će neko vrijeme da se uhoda novi tempo'', kaže frizer.

U salone sa maskom i rukavicama

Marijanović je kazao kako se svi moraju držati propisanih epidemiološki zaštitnih mjera, poput socijalne distance i korištenja maski, rukavica, vizira, jednokratnih ogrtača i ručnika.

Dodatna zaštita će biti otirač za cipele sa dezinfekcijskim sredstvom na ulasku u salon i dezinfekcijsko sredstvo za ruke, s tim da klijenti trebaju nositi sa sobom masku i rukavice.

''Sve radimo u nadi da zaštitimo sebe i druge, da izađemo iz ove pandemije što prije'', rekao je za Bljesak.info Marijanović.

Od tretmana, klijenti pak najviše traže razne koloracije, farbanje, pramenove sa šišanjem.

Dodatne pregrade

Kozmetički saloni, kao zaštitnu mjeru postavili su na stolovima prozirne pregrade.

''Samom najavom mjera predostrožnosti i početka rada uveli smo bolje zaštite, poput pregrada između klijenata i radnika'', kazala je za RTV Herceg Bosne Jelena Tošić iz kozmetičkog salona Infinia. Pri svemu tome, dodaje, napravljen je dodatni prostor kako bi i za djelatnike i klijente bilo dovoljno prostora, čime bi se osigurala potrebna distanca.

Podsjećamo, odlukom županijskog Stožera civilne zaštite, obrtima, u koje spadaju i saloni za uljepšavanje, dovoljen je rad te kreću od ponedjeljka. Svi saloni su, tvrde zaposlenici, detaljno očišćeni i čekaju nestrpljivo čekaju svoje klijente.

Kopirati
Drag cursor here to close