Nove zapovijedi

ŽZH: U ponedjeljak otvaranje frizerskih, kozmetičarskih salona, obrta i trgovina

Poslodavci su obvezni da prije početka svakodnevnog rada izvrše temeljno čišćenje i dezinfekciju prostora.
Gospodarstvo / Posao | 01. 05. 2020. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novim zapovijedima Županijskog stožera civilne zaštite ŽZH propisan je rad i radno vrijeme trgovinama na veliko i malo, uslužnim djelatnostima i obrtima u smislu Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima, izvan tržnih centara.

Od ponedjeljka rad trgovina na veliko i malo koje obavljaju promet svih vrsta proizvoda, uslužnih djelatnosti i obrta odvija se po propisanom radnom vremenu, sukladno registriranoj djelatnosti uz obvezno osiguranje osobne zaštitne opreme (maske i rukavice), a ukoliko je to moguće potrebnu socijalnu distancu od najmanje dva metra između osoba, uz poštivanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera, te da se na ulazu u objekt osiguraju sredstva za dezinfekciju ruku i obuće.

Poslodavci su obvezni da prije početka svakodnevnog rada izvrše temeljno čišćenje i dezinfekciju prostora, stoji u priopćenju.

Dezinfekcija se izvodi dezinfekcijskim sredstvom koje djeluju na viruse prema uputama proizvođača.

Od ponedjeljka se dozvoljava rad frizerskim i kozmetičkim salonima koji su svoj rad obvezni organizirati po propisanom radnom vremenu, sukladno registriranoj djelatnosti, uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera uporabe vizira, jednokratnih ručnika i ogrtača, dezinficiranje opreme za rad poslije svake uporabe, uz obvezu vođenja registra korisnika usluga.

Nedjeljom rade ljekarne i pekarne do 12 sati i benzinske crpke po uobičajenom radnom vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close