Banja Luka

Kreacije Neo designa, Mirande Kaludis i Mare Danz za kraj prvog CREATIVE &FASHION INDUSTRY-a

Revijom poznate dizajnerice iz Beograda u Banja Luci je u petak otvoreno drugo večer prve kulturno modne manifestacije "Creative & Fashion Industry".
Lifestyle / Moda | 17. 06. 2023. u 06:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Revijom poznate dizajnerice Nevene Ivanović i njenog brenda NEO DESIGN iz Beograda u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u petak uveče otvoreno je drugo veče prve kulturno modne manifestacije "Creative & Fashion Industry".

Dizajnerica Nevena Ivanović u Banja Luci je premijerno predstavila treće izdaje OKINEO kolekcije.Kreacije NEO Designa karakteriziraju održivost, transparentnost, inkluzivnost, autentičnost, iskrenost, briga za životnu okolinu i sve ljude okupljene oko ove ideje.

Zatim  je uslijedila revija dizajnerice iz Ciriha Mirande Kaludis koja u Banjaluku stiže sa novom kolekcijom neobičnih torbi u stilu funkcionalnog minimalizma za urbane nomade. Modna dizajnerica Miranda Kaludis stvara bezvremenu odjeću i asesoare, visokih estetskih standarda i funkcionalnosti.

Foto: PR / Creative & Fashion Industry, NEO Design

Drugo veče i revijski dio programa zatvorila je revija dizajnerke Mare Danz, takođe iz Ciriha. Ona  se predstavila kolekcijom ''Ako nas ne pustite da sanjamo, nećemo vas pustiti da spavate''. Ova kolekcija bazirana je na ispitivanju materijala na keramičkim skulpturama, u kombinaciji sa punjenim tekstilom.

Prvo izdanje manifetacije CREATIVE & FASHION INDUSTRY zatvoreno je predstavljanjem dizajnera sudionika u revijskom dijelu programa, ali i umjetnika iz Banja Luke koji se bave ručnom izradom nakita i predmeta od kože u SHOWROOM-u.

Misija ovog događaja je direktan utjecaj na razvoj kulture, umjetnosti i turizma grada Banja Luka, kroz pozitivan utjecaj koji modna industrija ostvaruje.
 
Organizator događaja je "MODA" d.o.o. Banja Luka i "MDK", Cirih, Švicarska, a svrha projekta je publikacija i ekspanzija već postojeće suradnje, kao i promocija turističkog potencijala i uspostavljanje poslovne zajednice između gospodarstvenika iz Republike Srpske i Švicarske koji funkcioniraju i/ili imaju namjeru da poslovno sudjeluju i doprinose ovoj oblasti.

Kopirati
Drag cursor here to close