Božanstvena

FOTO | Kate Middleton opravdala status modne ikone

Po Charlesovoj želji, princeza i princ od Walesa na krunidbi su nosili ceremonijalne plašteve koji se tradicionalno koriste u ovakvim prigodama.
Lifestyle / Moda | 06. 05. 2023. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među modnim izdanjima koje se danas iščekivalo svakako je bilo ono princeze od Walesa, buduće engleske kraljice, koja je, po mišljenju mnogih, danas nadmašila i kraljicu Camillu.

Po Charlesovoj želji, princeza i princ od Walesa na krunidbi su nosili ceremonijalne plašteve koji se tradicionalno koriste u ovakvim prigodama. Ispod dugačkog plašta u plavoj, crvenoj i bijeloj boji nazirala se elegantna haljina modne kuće Alexander McQueen.

FOTO: Profimedia / Kate Middleton opravdala je status modne ikone

Dugo se nagađalo kojem će brendu Catherine dati povjerenje prilikom odabira kombinacije za krunidbu, a danas je potvrđeno kako je Sarah Burton, kreativna direktorica te britanske modne kuće i dizajnerica njezine vjenčanice, zadužena za krunidbenu haljinu, piše Zadovoljna.hr

Bijela haljina napravljena od svilenog krepa ukrašena je srebrnim vezom s motivima ruže, čička, narcisa i djeteline - simbolima četiriju nacija koje tvore Ujedinjeno Kraljevstvo.

Dugo se raspravljalo o tome hoće li Catherine na krunidbi nositi neku od tijara iz bogate kraljevske riznice dragulja, ali zbog kodeksa odijevanja koji je Charles propisao to ipak nije bilo moguće.

FOTO: Profimedia / Kate Middleton opravdala je status modne ikone

Umjesto tijare princeza od Walesa nosila je obruč koji je modna kuća Alexander McQueen dizajnirala zajedno s cijenjenom klobučarkom Jess Collett.

Srebrni obruč s detaljima u obliku lista ukrašen kristalnim elementima nije izgledao ništa manje kraljevski od tijare.

U svom izdanju Catherine je pronašla mjesta i za posvetu princezi Diani. Naime, nosila je njezine naušnica od bisera i dijamanata, a kraljici Elizabeti II. počast je odala odabravši ogrlicu koju je Elizabeti poklonio kralj George VI., njezin otac.

Kopirati
Drag cursor here to close