Šest savjeta

Modna pravila uz koja će žene s oblinama izgledati sjajno u uskim trapericama

Odabir odjeće pogrešne veličine najgora je stvar koju možeš učiniti kada želiš istaknuti figuru, a to se posebno odnosi na traperice.
Lifestyle / Moda | 16. 09. 2020. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uske traperice, poznate i pod nazivom 'skinny jeans' nisu rezervirane samo za mršavice. One jednako sjajno mogu pristati i ženama koje krase obline. Ako si i ti jedna od njih, ali si do sada zazirala od noše ja ovog modela tu smo da te razuvjerimo! Uz pomoć ovih modnih pravila uske traperice će ti stajati kao salivene!

1. Odaberi pravu veličinu

Odabir odjeće pogrešne veličine najgora je stvar koju možeš učiniti kada želiš istaknuti figuru, a to se posebno odnosi na traperice. Sklone smo kupovini manjeg broja jer vjerujemo da ćemo tako postići željeni efekt i istaknuti sve svoje atribute. Nažalost, rezultat je upravo suprotan te zbog preuskih traperica izgledamo suviše stegnuto, a trbuh se doima većim no što to zapravo jest. Također, učestalim nošenjem preuskih traperica možeš nesvjesno pridonijeti razvoju celulita uzrokovanog kompresijom mišića. To se događa kada je previše pritiska na koži i tkivu ispod, a cirkulacija krvi u nogama i živcima značajno se pogoršava te može dovesti do oticanja ili ukočenosti. Ako često čučiš ili klečiš u uskim hlačama to će čak pojačati učinak. Stoga, kupi odgovarajuću veličinu traperica i ne zamaraj se pritom konfekcijskim brojem. Uostalom, tko će te uopće pitati za njega?

2. Visoki struk

Traperice niskog struka ponovno se vraćaju u modu, no ako je tvoje tijelo bujno preporučuje se da navedeni trend zaobiđeš u širokom luku. Neka tvoj odabir budu modeli koje krasi visoki struk koji završava odmah iznad pupka. Takve traperice savršeno ističu najbolje dijelove tvoje figure te izdužuju noge, ujedno prikrivajući moguće nedostatke.

3. Obrati pažnju na boju

Žene s oblinama obično najbolje izgledaju u tamnijim trapericama. Modeli uskih traperica izvedeni u klasičnoj tamnoplavoj ili crnoj boji vizualno čine tvoju figuru vitkijom. Ujedno je riječ o modelima koje je vrlo jednostavno kombinirati s preostalim komadima u tvojoj garderobi. Također, odlikuju se i iznimnom praktičnošću pa tako mogu biti sjajna osnovna kako za dnevne, tako i za večernje kombinacije.

4. Slojevitost

Bez straha se poigraj različitim materijalima, teksturama i slojevima! Jesenske kolekcije obiluju pletenim komadima, sakoima i jaknama koji će sjajno nadopuniti odabrane uske traperice. Kao još jedna sjajna opcija nameću se i predimenzionirane bijele košulje. Bez obzira na to što odabrala vodi brigu da odabrani gornji dio pada malo preko sredine bokova. Tako ćeš dodatno uravnotežiti siluetu.

5. Naglasi struk

Oblik pješčanog sata smatra se najženstvenijom i najatraktivnijom figurom. Da bi postigla vizualno skladne proporcije gornjeg i donjeg dijela tijela, pokušaj naglasiti liniju struka. Za one koji vole klasični i poslovni stil, remeni su najbolje rješenje. S druge strane, ako preferiraš urbani i sportski stil, košulje i džemperi koji se vežu oko struka savršeni su izbor za tebe.

6. Odaberi pravilnu obuću

Premda smo ovo često sklone zanemariti, odabir obuće uvelike utječe na cjelokupni izgled naše figure. Primjerice, mnogima je poznato kako klasične salonke u boji kože vizualno izdužuju nogu. Ne čudi stoga što ih tako rado u svojim pojavljivanjima nose slavne dame (sjetimo se samo Kate Middleton). Obuća koja izgleda masivno i koja na sebi ima previše remenja i detalja izgledat će ‘teško’ zato radije biraj elegantnije modele cipela u neutralnim bojama, piše Miss7.

Kopirati
Drag cursor here to close