Prezentacija projekta

Livno ima projekt: Zaštitimo pčele, spasimo ekosistem

Zainteresirani proizvođači meda s područja Livna sudjelovali su na prezentaciji projekta "Zaštitimo pčele, spasimo ekosistem"
Lifestyle / Životinje | 05. 01. 2022. u 20:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Prezentacija je održana u zgradi livanjske Gradske uprave

Zainteresirani proizvođači meda s područja Livna sudjelovali su na prezentaciji projekta "Zaštitimo pčele, spasimo ekosistem" koja je održana u srijedu u zgradi livanjske Gradske uprave.

Grad Livno i Udruga pčelara Li Vrisak iz Livna potpisali su ranije tripartitni memorandum o razumijevanju s Udruženjem za razvoj i afirmaciju društva NODAS zbog uspješnog provođenja projekta "Zaštitimo pčele, spasimo ekosistem", izvijestili su iz Gradske uprave.

NODAS spomenuti projekt realizira na području četiri općine u Bosni i Hercegovini, a u Livnu je u početnoj fazi.

Kako je navedeno, projekt je financiran od strane njemačkog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj i provodi se uz podršku njemačke organizacije Help-Hilfe zur Selbsthilfe.

Projektom je za područje Livna predviđena dodjela materijalnih donacija za ukupno dvadeset korisnika.

Cilj je pružiti podršku samozapošljavanju i razvoju pčelarstva na području Livna, a korisnicima će biti dodijeljeni grantovi u opremi i materijalu u vrijednosti od tri tisuće eura uz njihovo sudjelovanje od 15 posto vrijednosti opreme s tim da potencijalni korisnici mogu biti isključivo s područja grada Livna.

Ukupna vrijednost projekta je osamdeset tisuća eura, a zajedno će ga financirati NODAS, Grad Livno i Udruga Li-vrisak.

Kopirati
Drag cursor here to close