Godišnji festival

Više od 100 konja dobilo sunčanicu na okupljanju samuraja u Japanu

Japan je zabilježio najtopliju prosječnu srpanjsku temperaturu u više od 100 godina, a u utorak su upozorenja zbog toplinskog vala bila na snazi u 26 od 47 prefektura.
Lifestyle / Životinje | 09. 08. 2023. u 07:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori godišnjeg festivala konja u Japanu na kojem jahači odjeveni u samuraje simuliraju bitke rekli su u utorak da razmatraju promjenu datuma okupljanja sljedeće godine, nakon što je sunčanica pogodila 111 konja, pri čemu su dva konja uginula.

Japan je zabilježio najtopliju prosječnu srpanjsku temperaturu u više od 100 godina, a u utorak su upozorenja zbog toplinskog vala bila na snazi u 26 od 47 prefektura. Predviđa se da će temperatura negdje doseći i 38 stupnjeva Celzija.

Najmanje 111 konja i deseci ljudi, trebali su pomoć zbog sunčanice na festivalu Soma Nomaoi u prefekturi Fukushima od 29. do 31. srpnja, nakon što su temperature dosegle 35 stupnjeva, što je najviša temperatura u pet godina, rekli su organizatori, prenosi Hina.

Dvije su životinje uginule, dodao je organizator.

Godišnji trodnevni događaj, koji uključuje više od 400 sudionika odjevenih u srednjovjekovne samurajske ratnike koji se bore na konjima dok su iznad njih zastave koje se ispaljuju vatrometom, privukao je više od 120.000 ljudi, navodi AFP pozivajući se na razne izvještaje.

Yoshichika Hirata, član izvršnog odbora festivala, rekao je za AFP da će se na sastanku u četvrtak raspravljati o promjeni datuma sljedeće godine i prebacivanju festivala u hladnije vremensko razdoblje.

"Prvi put smo posuli vodu po stazi, jer se očekivala velika vrućina. Koristili smo tri automobila s prskalicama, ali voda je brzo presušila", rekao je Hirata.

Tijekom prošlogodišnjeg festivala jedan je konj uginuo, nakon čega je većina jahača podržala plan promjene datuma, pokazalo je istraživanje provedeno u prosincu.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close