Spašeni

Mornar i pas preživjeli dva mjeseca u Tihom oceanu

Vijesti / Svijet | 17. 07. 2023. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: 9News / Mornar i pas preživjeli dva mjeseca u Tihom oceanu 

Australijski mornar koji je preživio dva mjeseca u Tihom oceanu jedući sirovu ribu i pijući kišnicu je "stabilan i vrlo dobro", kaže doktor.

Stanovnik Sydneya Tim Shaddock (51) i njegov pas Bella u travnju su otišli iz Meksika za Francusku Polineziju, ali je njihov brod oštećen u oluji nekoliko tjedana kasnije.

Spasila ih je kočara ovog tjedna nakon što ih je ugledao helikopter.

Doktor na brodu za kočarenje tunom rekao je za australijski 9News da muškarac ima "normalne vitalne znakove".

Shaddock je krenuo na svoje više od 6.000 km dugo putovanje iz meksičkog grada La Paza - ali je ubrzo ostao nasukan nakon što je elektronika njegovog broda prekinuta zbog lošeg vremena. To je ostavilo njega i njegovog psa da plutaju u ogromnom i neprijateljskom sjevernom Pacifiku.

Kada su dva mjeseca kasnije konačno pronađeni kod obale Meksika, bio je puno mršaviji i imao je zaraslu bradu.

"Prošao sam kroz vrlo teško iskušenje na moru", rekao je on u videu do kojeg je došao 9News.

"Samo mi treba odmor i dobra hrana jer sam dugo sam na moru. Inače sam jako dobrog zdravlja." Shaddock je dodao da mu je ribolovačka oprema pomogla da preživi.

Također je uspio izbjeći opekotine od sunca sklonivši se ispod nadstrešnice svog broda. Ubrzo nakon spašavanja viđen je kako se smiješi dok na ruci ima mjerač krvnog tlaka.

Također je u mogućnosti jesti male obroke. Sada se vraća u Meksiko gdje će proći medicinske testove i dobiti dodatni tretman ako bude potrebno.

Kopirati
Drag cursor here to close