Zanimljivo

VIDEO | Stavio kameru na mačka kako bi saznao kako izgleda jedan njegov dan

Prospero je odlučio na svog mačka Mervina pričvrstiti kameru Insta360 Go 2, koja je "manja od njegovog palca".
Lifestyle / Životinje | 17. 05. 2023. u 07:46 Bljesak.info
Insta360 Go2 Cat Sample vid

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeste li se ikad zapitali kako izgleda prosječan dan vaše mačke sagledan iz njezine perspektive? Kako bi odgovorio na to pitanje, glavni urednik tehnološkog bloga Tom's Guide Mike Prospero pričvrstio je na svoju mačku jednu od kamera nove generacije te tako dobio nevjerojatne snimke koje otkrivaju kako njegov mačak provodi dan.

Nadahnut pričom New York Timesa s kraja ožujka o vlasnicima mačaka koji svojim ljubimcima dopuštaju da snimaju vlastite pustolovine, Prospero je odlučio na svog mačka Mervina pričvrstiti kameru Insta360 Go 2, koja je "manja od njegovog palca".

"Mačke u drugim videima koje sam vidio imaju prilično aktivan društveni život, predu u blizini drugih mačaka i šetaju se po njihovom dvorištu. Ima li moj mačak sličan joie de vivre? Baš sam htio saznati", napisao je Prospero u opisu videa pregledanog preko 500 tisuća puta.

Umjesto aktivnog društvenog života, Prospero je uglavnom vidio "puno sjedenja", jer je Mervin, kako se ispostavilo, lijen kao što je i sumnjao. Međutim, postoji dio na snimci koji je zanimljiviji od ostalih Mervinovih aktivnosti - kada mačak skoči na drvo prije nego što se popne preko ograde njegovog dvorišta.

Prospero je napisao da planira "poslati Mervina još nekoliko puta van s kamerom da vidi hoće li uspjeti snimiti još nešto zanimljivo", prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close