Guste kalorije

Umjereno i sa mliječnim proizvodima

Najveće probleme s kožom izaziva punomasno mlijeko pa se ljudima savjetuje prelazak na obrano ili mlijeko bez mliječnih proizvoda, poput sojina ili bademova
Lifestyle / Hrana | 08. 03. 2020. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mliječni proizvodi su hranjivi i puni dobrih vitamina i minerala, poput kalcija, kalija i vitamina B12, ali oni i sadrže puno masti što ih čini hranom s gustim kalorijama.

To nije ni toliko loše jer su istraživanja pokazala da mliječni proizvodi mogu pomoći u borbi s pretilošću.

 Ne zna se još točno zašto, ali masti u mliječnim proizvodima vas čini 'punijim' i zadovoljniji jelom. Ipak, prekomjerena količina može dovesti do prekomjernog unosa kalorija i debljanja.

Prekomjerna konzumacija mliječnih proizvoda može povećati mogućnosti za obolijevanjem od određenih vrsta raka, poput raka dojke i prostate. Mliječni proizvodi također utječu na zdravlje srca i srčane bolesti, poput srčanih udara.

Iako sir i jogurt imaju manje šanse za to, nego mlijeko. Većina svjetske populacije. 65%, ne podnosi laktozu te zbog toga ljudi često nakon konzumacije mliječnih proizvoda osjete mučninu.

Čak i ako nakon mliječnih proizvoda ne osjetite mučninu, prekomjerna količina može izazvati nadutost, grčeve pa i proljev.

Također može utjecati na hormone u vašem tijelu te vam izazvati razne promjene na koži, poput prištića i mitesera. 

Najveće probleme s kožom izaziva punomasno mlijeko pa se ljudima savjetuje prelazak na obrano ili mlijeko bez mliječnih proizvoda, poput sojina ili bademova, prenosi insider.com.

Kopirati
Drag cursor here to close