Dobitna kombinacija

Obožavat ćete ovaj cheesecake

Donosimo recept za lagani cheesecake s grčkim jogurtom. Ova pristupačna opcija pravi je recept za sladokusce, a za preljev možete iskoristiti svako voće.
Lifestyle / Hrana | 08. 06. 2022. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obožavat ćete ovaj cheesecake 

Iako su nam drage verzije cheesecakea sa svježim sirom, mascarponeom ili krem sirom, ukusna nam je i ova pristupačna opcija s grčkim jogurtom.

Predlažemo da iskoristiš sezonsko voće ili zamrznuto poput malina ili borovnica, za pripremu kiselkastih i fotogeničnih preljeva.

Sastojci:

500 ml grčkog jogurta

100 g šećera

Prstohvat soli

2 jaja

2 žličice ekstrakta vanilije

1 žlica kukuruznog škroba

Graham krekeri (10-ak komada)

3 žlice bademovog mlijeka

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Obloži kalup za tortu promjera (18 ili 20 cm) papirom za pečenje ili ga dobro namasti. Graham krekere grubo samelji pa ih pomiješaj s bademovim mlijekom. Smjesu ravnomjerno rasporedi po dnu kalupa.
  2. Izmiksaj jaja sa šećerom pa dodaj jogurt i vaniliju. U glatku, pahuljastu smjesu na kraju dodaj prstohvat soli i kukuruzni škrob. Prelij preko pripremljene baze pa zagladi. Peci 30 do 40 minuta.
  3. Znat ćeš da je gotov kad poprimi zlatnu boju i rubovi se počnu odvajati od kalupa, ali centar još uvijek bude, u nedostatku prikladnog izraza, želatinozan.
  4. Pusti da odstoji barem dva sata u hladnjaku prije rezanja. U slast!
Kopirati
Drag cursor here to close