Moba - Friends Food Beer

Spektakularno otvorenje drugog izdanja Moba Street Food Festivala

Lifestyle / Hrana | 24. 08. 2023. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva večer i zajedničko svečano otvorenje Moba Street Food Festivala i Open City Mostar festivala ostat će za pamćenje kao večer koja je zasjala i okupila mnoge nakon snažnog grmljavinskog nevremena. 

Oni koji kroz život prolaze s osmijehom i gledajući sve s pozitivne strane, na platou iza Stare gimnazije sačuvali su sve na svom mjestu, a kiša i grmljavina su poslužile kao rashlađenje i “vatromet” u vidu najave za nezaboravnu, ukusnu i rasplesanu noć.

Pravi degustatori i sladokusci stigli su na Mobu odmah nakon otvaranja kapija u 17 sati, a veliki val gurmana, koje su izlagači s nestrpljenjem čekali pripremajući svoje specijalitete, pristigao je na festival oko 21 sat.

Foto: PR / Spektakularno otvorenje drugog izdanja Moba Street Food Festivala

Moba Street Food Festival  i Open City Mostar održavaju se pod pokroviteljstvom Europske Unije i Grada Mostara, te je gradonačelnik Mostara, dr. Mario Kordić, u svom pozdravu naglasio kako je važno da se okupi dobro društvo i održi iskreno prijateljstvo. 

"Open City Mostar je festival koji se već treću godinu uspješno organizira u gradu i imamo ambiciju da pređe u jednu dugotrajnu tradiciju, nešto na čemu smo jako zahvalni gospodinu Sattleru koji je prije tri godine pokrenuo ovu inicijativu i njegovom timu koji zajedno s njim ovo sve skupa podupire i radi. Iznimno smo zahvalni, bez njih ovo sigurno sami ne bismo uspjeli. Ove godine je bila ideja da budemo u sklopu Mobe. Moba je već drugu godinu ovdje i napravila je poseban jedan ambijent. Drago mi je da smo uspjeli ta dva festivala spojiti i da ćemo se, pretpostavljam, u budućnosti zajedno veseliti, družiti i praviti ovakve evente", istkanuo je gradonačelnik Kordić i svima poželio dobrodošlicu te lijep provod u ostatku večeri. 

Foto: PR / Spektakularno otvorenje drugog izdanja Moba Street Food Festivala

Punom platou iza Stare gimnazije obratio se posebni predstavnik Europske unije i voditelj izaslanstva u BiH, Johann Sattler, čime su službenootvorena dva festivala na jednom mjestu. 

"Dobra večer, Mostar, prije svega veliko hvala svakom od vas što ste uspjeli doći večeras jer se nije moglo procijeniti u 19 sati hoće li grmljavina prestati. Zato najprije pljesak za sve vas", poručio je Sattler te dodao kako voli osmi mjesec koji mu je najdraži u godini jer sadrži more, Sarajevo Film Festival, a najbolji dio je već tradicionalni festival u Mostaru kojim se želi ukazati da je Mostar otvoreni grad za sve. 

"Narednih dana će biti puno muzike, događaja, koncerata, a večeras kako se već kaže, kao “šlag na torti” ili “biber po pilavu” uživajte uz Cubismo", dodao je Sattler te zahvalio svima koji su surađivali u organizaciji ovog koncerta i svima u publici koji su došli podržati festivale i uživati u ljetnoj večeri.

Foto: PR / Spektakularno otvorenje drugog izdanja Moba Street Food Festivala

Legendarni sastav Cubismo svojom energičnom plesnom muzikom temeljenom na afro-kubanskim ritmovima oko 22 sata rasplesao je sve prisutne na Mobi, uz mnoštvo prepoznatljivih hitova. Interakcija s publikom bila je nevjerojatna, a Ricardo Luque koji je u jednom momentu sišao s pozornice i zaplesao s publikom energiju je doveo do vrhunca. Bila je to prava poslastica za ljubitelje latino ritmova, koncert koji će se dugo pamtiti i u kojem su uživale sve generacije.

Moba Street Food Festival narednih jedanaest dana nastavlja svoju gastro-muzičku priču na platou iza Stare gimnazije.

Kopirati
Drag cursor here to close