Isprobajte

Evo kako skuhati najslađi i najukusniji kukuruz

Za pripremu ovog jela odnosno priloga nije vam potrebno više od 15 minuta
Lifestyle / Hrana | 10. 07. 2020. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teško ćete pronaći osobu koja ne voli jesti kukuruz - bilo kuhani, pečeni ili kao grickalicu...

No, ako ste u potrazi za novim idejama kako pripremiti ovu namirnicu, s portala Ordinacija.hr prenosimo fantastičan i kreativan trik - kuhanje kukuruza u kupki od maslaca! Vjerujte, rezultat će vas i više nego oduševiti: savršeno sladak i nježan okus kukuruza.

Za pripremu ovog jela odnosno priloga nije vam potrebno više od 15 minuta, a ako će vam se rezultat svidjeti, svakako probajte i drugo povrće pripremiti na ovaj način.

Sastojci:

    4 šalice vode
    6 klipova kukuruza
    1 šalica mlijeka
    100 g maslaca
    1 žličica soli

Priprema:

Zavrijte vodu u velikoj zdjeli. Dodajte šalicu mlijeka i maslac te sol.

Kada se maslac rastopi dodajte kukuruz i smanjite vatru. Kuhajte otprilike osam minuta.

Izvadite kukuruz i poslužite odmah!

Super namirnica

Jedan prosječan klip kukuruza ima otprilike 300 zrna, a svako od njih malo je skladište ugljikohidrata, bjelančevina, vitamina, minerala i vlakana. Svjež klip kukuruza ima otprilike 100 kalorija!

Ustaljeno je mišljenje kako je svježe povrće zdravije od kuhanog, ali to se ne odnosi na kukuruz! Naime, američki istraživači otkrili su da prilikom termičke obrade kukuruza, kuhanja ili pečenja, dolazi do oslobađanja molekula s antioksidativnom aktivnošću, što povećava njegove zaštitničke moći.

- Jedan klip kukuruza sadrži oko deset posto dijetalnih vlakana koja reguliraju razinu kolesterola i smanjuju rizik od srčanih oboljenja.

- Kukuruz sadrži i jake antioksidante, lutein i zeaksantin, sadrži beta karoten i vitamine B kompleksa, magnezij, fosfor i vitamin C.

- Redovna konzumacija kukuruza potiče rad metabolizma i probave te izbacivanje toksina iz organizma i sprječava nastanak bolesti crijeva.

- Svi koji misle da kukuruz opterećuje organizam suvišnim kalorijama, grdno se varaju: u svježem klipu kukuruza prosječne veličine ima samo 80 do 100 kalorija.

- Kukuruz je odličan izvor vitamina B1 koji ima važnu ulogu za rad mozga.

Kopirati
Drag cursor here to close