Najjednostavnije jelo

Budite sigurni da je vrijeme za šparoge

Lifestyle / Hrana | 16. 03. 2023. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada vam organizam u proljeće poželi nešto, osvježavajuće i zeleno, budite sigurni da je vrijeme da se napravi fritaja sa šparogama. Bilo da koristite one tanke divlje, ili pak kultivirane deblje šparoge, nećete nikako pogriješiti.

Radi se o sasvim jednostavnom jelu koje je najtipičnije za istarsko podneblje, a u osnovi je to kajgana sa šparogama uz dodatak  pancete ili slanine. Tajna dobre fritaje krije se u tome da jaja ne smiju biti prepečena, ona trebala biti mekana i podatna.

Sastojci:

stručak šparoga

2-3 mlada luka

100 g suhe slanine

6-7 jaja

sol, papar

Budite sigurni da je vrijeme za šparoge

Priprema:

Šparoge očistiti tako da rukom (ili nožem) odrežete donji drvenasti dio stapke. To bi vam otprilike bilo negdje na 1/3 dužine cijele stapke. Ako su šparoge jako mlade, onda nije potrebno odvajati ništa jer je cijela mekana. Vrhove šparoga blanširati 1-2 minute  u kipućoj vodi, pa ih ocijediti.

Na malo maslinovog ulja pržiti sitno sjeckan luk i slaninu narezanu na sitne kockice. Kada slanina postane hrskava uliti jaja razmućena sa malo soli. Promiješati pa dodati šparoge. Posoliti i popapriti po želji. Peći uz miješanje par minuta. Fritaja sa šparogama je gotova kada se jaja ‘stisnu’ tek toliko da nisu sirova. Mora biti mekano!

Poslužiti odmah. Dobar tek!

Kopirati
Drag cursor here to close