Pazite se

Zrak u Mostaru nezdrav: Izdano i posebno upozorenje građanima

"Oboljeli od bolesti organa za disanje i srca, zatim stari, trudnice i djeca trebali bi smanjiti produžena ili veća naprezanja tijekom boravka vani".
Lifestyle / Flash | 24. 11. 2023. u 18:38 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima stranice Aqicm koja se bavi procjenom kvalitete zraka u svijetu, zrak u Mostaru u petak je označen kao nezdrav.

Tako po njihovim izračunima indeks kvalitete zraka kod hidrometeorološke stanice na Bijelom brijegu iznosi 119 dok u centru grada iznosi čak 173 što je označeno kao nezdravo za sve, a ne samo za zdravstveno osjetljive osobe.

Foto: Screenshot / Kvaliteta zraka u Mostaru

Slično mjerenje donosi i stranica zrak.ekoakcija koja pravi izračune kvalitete zraka na području Bosne i Hercegovine, te indeks iznosi 142 što je također označeno kao nezdravo za osjetljive grupe.

Foto: Screenshot / Kvaliteta zraka u Mostaru

"Oboljeli od bolesti organa za disanje i srca, zatim stari, trudnice i djeca trebali bi smanjiti produžena ili veća naprezanja tijekom boravka vani. Svi ostali trebali bi ograničiti produžena ili veća naprezanja tijekom boravka vani", upozoravaju.

Podsjetimo, danima je bio aktivan požar na deponiji guma u Salakovcu sjeverno od Mostara, a institucije se nisu mogle dogovoriti tko i kako treba reagirati prema tom, kako se čini, nelegalnom objektu.

Vlasnik nije dozvolio gašenje nelegalne deponije, a nesnosan miris gorućih guma zagađivao je zrak.

Kopirati
Drag cursor here to close