Swiftposium

Simpozij - Znanstvenici se okupljaju zbog Taylor Swift

"Swiftposium" će istražiti utjecaj megazvijezde na sve, od glazbene industrije do kulture i gospodarstva. Organizatori trodnevnog događaja nadaju se da će privući znanstvenike iz cijele azijsko-pacifičke regije.
Lifestyle / Flash | 22. 09. 2023. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australija se sprema održati prvi svjetski međunarodni akademski simpozij o utjecaju Taylor Swift, prenio je BBC.

"Swiftposium" će istražiti utjecaj megazvijezde na sve, od glazbene industrije do kulture i gospodarstva. Organizatori trodnevnog događaja nadaju se da će privući znanstvenike iz cijele azijsko-pacifičke regije.

Održat će se u veljači, istog tjedna kada Taylor Swift dovodi svoju turneju Eras, koja ruši rekorde, u Australiju.

Ruši sve rekorde

Swift, koja je postala zvijezda kao tinejdžerica, našla se u središtu velikih kulturnih trenutaka i rasprava tijekom svoje karijere.

Tridesettrogodišnjakinja je postala jedan od najbolje plaćenih i najnagrađivanijih izvođača svih vremena, izazivajući rasprave o svemu, od tantijema za streaming i vlasništva nad glazbom do mizoginije i kulture bojkota.

Učinak njezine turneje Eras Tour toliki je da je srušila stranice za prodaju karata, stručnjaci su skovali novi trend "Swiftonomics", a mjesta poput Victorije u Australiji požurila su s reformom zakona o preprodaji ulaznica.

- Ona je pravi fenomen - rekla je za BBC organizatorica Swiftposiuma Jennifer Beckett sa Sveučilišta u Melbourneu.

Potpora sveučilišta

Iako je ideja za događaj započela poluozbiljnim tvitom ranije ove godine brzo je dobila potporu sedam sveučilišta diljem Australije i Novog Zelanda.

- Taylor Swift doista ima vrlo konkretan utjecaj na globalnoj razini, u stvarima koje utječu na sve nas - rekla je dr. Beckett, ukazujući na stvari poput uloge žena u industriji, zakona o zabavi, pa čak i BDP-a.

- Svjetski čelnici je mole da dovede Eras Tour u njihovu zemlju zbog ekonomskih koristi koje donosi - dodala je.

Iako je Swift bila tema sveučilišnih tečajeva u SAD-u, ovo je prvi put da se održava globalni simpozij na kojem se raspravlja o njezinom utjecaju.

Organizatori se nadaju da će konferencija istražiti teme poput fenomena njezinih obožavatelja, njezina marketinga i utjecaja kantautorice na rasprave o spolu, identitetu, rasi.

Kritička analiza njezinog brenda i utjecaja također je dobrodošla, kažu. Organizatori su sačuvali prazan prostor za samu superzvijezdu, ako želi doći, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close