Sara Šarić

Zlato i plasman na Svjetsko prvenstvo za balerinu Zrinjskog

Sara je predstavila varijaciju iz klasičnog baleta “Variation from Harlequinade” te u konkurenciji ostalih plesnih klubova iz Bosne i Hercegovine osvojila zlato i plasman za Portugal.
Lifestyle / Flash | 11. 03. 2019. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska balerina Sara Šarić plasirala se na Finale Svjetskog plesnog prvenstva Dance World Cup 2019.

Naime, protekli vikend u dvorani Plaza Event Centra u Zagrebu održane su kvalifikacije za Svjetsko plesno prvenstvo “Dance World Cup 2019.”, koje se održava od 28. lipnja do 6. srpnja u gradu Bragi, na sjeveru Portugala.

Više od 20.000 natjecatelja iz 54 zemlje svake se godine natječe na kvalifikacijskim natjecanjima za prolaz u Svjetsko finale, a na kvalifikacijama u Zagrebu više od 1000 plesača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske predstavilo je svoj plesni i umjetnički izraz. Plesnu tehniku i vještine ocjenjivali su poznati i cijenjeni suci iz plesnog svijeta: Jennifer Davison, Dollie Henry, Tomislav Horvat i Gene Takooree.

Ispred mostarskog odjeljenja Prve baletske škole “Zrinjski” s dvije koreografije predstavila se balerina Sara Šarić, učenica 4. razreda Osnovne baletne škole, koju pamtimo po osvojenom 9. mjestu na prošlogodišnjem Svjetskom Prvenstvu održanom u Španjolskoj.

Sara je predstavila varijaciju iz klasičnog baleta “Variation from Harlequinade” te u konkurenciji ostalih plesnih klubova iz Bosne i Hercegovine osvojila zlato i plasman za Portugal.

Osim klasičnog baleta, predstavila se i u Contemporary stilu, gdje je otplesala koreografiju pod nazivom “It’s me”, a u toj disciplini se kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine plasirala na Svjetsko Finale, priopćeno je Prve baletske škole “Zrinjski” 

''Ostvareni uspjesi rezultat su napornog rada i truda mostarskog odjeljenja, njihovih učenika, pedagoga i nastavnika te nesebičnog ulaganja i velike podrške roditelja djece'', poručili su iz baletske škole.

Podsjećamo, mostarsko odjeljenje Prve baletske škole redovito održava sate baleta u Športskom plesnom klubu Zrinjski već petu godinu, a to su prve i jedine balerine iz Hercegovine sa školskim svjedodžbama završenih razreda osnovne baletne škole.

Balerine u narednom razdoblju očekuju pripreme za natjecanja u BiH, Austriji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Europsko prvenstvo u Češkoj te svjetsko finale u Portugalu. Osim priprema za natjecanja, balerine se pripremaju i za polaganje završnog razrednog ispita, koje će se održati u Banja Luci krajem školske godine.


Kopirati
Drag cursor here to close