AKo vam treba podsjetnik....

Ženi pronađene grinje u očima jer nije prala jastučnicu 5 godina

Kineskinja Xu danas služi kao podsjetnik zašto trebaš redovito prati svoju posteljinu, naime ona tijekom 5 godina nijednom nije oprala jastučnicu i zbog toga joj se stvorila nakupina grinja na trepavicama.
Lifestyle / Flash | 24. 11. 2018. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ilustracija

Ako si ikad trebala podsjetnik da češće opereš posteljinu, to je to. The Sun izvještava da je Kineskinja imala simptome duže od dvije godine prije nego što je konačno potražila medicinsku pomoć. Liječnici su utvrdili da je liječila svrbež kapima za oči, no njezini kapci su zapravo bili otečeni zbog velike nakupine grinja. Prije odlaska u bolnicu, kapci su joj bili toliko otečeni da nije mogla otvoriti oči.

U bolnici su uspjeli ukloniti više od 100 jajašaca grinja koji su živjeli u trepavicama, a službena dijagnoza bila je blefaritis (upala očnih kapaka) i konjunktivitis za koje su joj liječnici propisali lijekove. Uz to, kući su je poslali s jednim važnim savjetom: Redovito operite posteljinu.

Postoji nekoliko razloga zašto je važno prati jastučnice. Spavanje na uljima iz tvoje kose i kože iznova i iznova može začepiti tvoje pore, što može izazvati određene kožne bolesti. Isto tako, grinje se hrane mrtvim stanicama kože koje se skupljaju na tvojoj jastučnici ako ih ne pereš redovito.

Dobivanje grinja na trepavicama gotovo se uvijek svodi na nedostatak higijene", rekao je dr. med. Randy McLaughlin, docent na Medicinskom centru Wexner State Universityju: "Ovakav slučaj je podsjetnik da često pereš svoje posteljine, ručnike, četke za šminkanje i sve što je u bliskom kontaktu s tvojim očima." Redovita higijena očiju je važna, prenosi Miss Zdrava.

"Ako imaš bilo kakav svrbež na kapcima, preporučujem upotrebu dječjeg šampona 'bez suza', u njega umoči vrh štapića za uši i očisti kapke i područje oko trepavica. Ako i postoje neke bakterije i mikroorganizmi na ovaj način ih možeš ukloniti", rekao je dr. McLaughlin. Čak i ako misliš da imaš zdrave oči, s vremena na vrijeme bi trebala pregled oftalmologa kako bi ih održala takvima.


Kopirati
Drag cursor here to close