Ima i razlog

Zadnji pokušaj završio je tragedijom: Milijarder se planira spustiti do Titanica

"Želim pokazati ljudima diljem svijeta da iako je ocean iznimno moćan, može biti prekrasan i ugodan te doista promijeniti život ako to učinite na pravi način", kazao je Larry Connor.
Lifestyle / Flash | 28. 05. 2024. u 20:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milijarder planira odvesti podmornicu za dvije osobe do olupine Titanica. Cilj mu je dokazati da je industrija ponovno sigurna nakon što je petero ljudi poginulo u lipnju prošle godine kada je podmornica Titan, koju je izradio OceanGate, pretrpjela katastrofalnu imploziju tijekom putovanja prema Titanicu.

"Želim pokazati ljudima diljem svijeta da iako je ocean iznimno moćan, može biti prekrasan i ugodan te doista promijeniti život ako to učinite na pravi način", kazao je Larry Connor, investitor u nekretnine iz Ohija, u razgovoru za The Wall Street Journal.

Udružio se s Patrickom Laheyjem, jednim od najiskusnijih svjetskih operatera podmornica te suosnivačem i izvršnim direktorom tvrtke Triton Submarines, piše Sky News. "Patrick je o tome razmišljao i pripremao dizajn više od desetljeća. Ali nismo imali materijale i tehnologiju. Nismo mogli izgraditi ovu podmornicu prije pet godina", naveo je Connor.

Njih dvojica trebali bi krenuti na putovanje u Triton 4000/2 Abyssal Exploreru vrijednom 20 milijuna dolara. 4000 se odnosi na dubinu do koje navodno može zaroniti u metrima, što je oko 200 metara dublje od dubine na kojoj se nalazi olupina Titanica.

Lahey je ispričao kako ga je nazvao samo nekoliko dana nakon smrtonosne implozije Titana. "Nazvao me i rekao: 'Znate, ono što trebamo napraviti je izgraditi podmornicu koja može na siguran način zaroniti do Titanica i pokazati svijetu kako je to moguće'", istaknuo je Lahey.

Potvrdio je da je bio blizak prijatelj s Paul-Henrijem Nargeoletom, jednim od putnika Titana i istraživačem morskih dubina. "Još uvijek me neopisivo zbunjuje da je Paul-Henri bio uključen", napomenuo je.

Kopirati
Drag cursor here to close