Zakazane dvije ekspedicije

OceanGate kompanija i dalje reklamira 'podvodne izlete' do olupine Titanica

Web stranica pruža detalje o smještaju, uključujući spavaće odaje i zajednički toalet, s dostupnošću Wi-Fi veze na podmornici.
Vijesti / Svijet | 03. 07. 2023. u 11:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

OceanGate, kompanija koja stoji iza nesretne podvodne ekspedicije Titana, reklamira nova putovanja do olupine Titanica, javlja ABC.

Na internetskoj stranici OceanGatea piše da su dvije ekspedicije do Titanica zakazane za 2024. godinu, te da će se odvijati od 12. do 20. lipnja i od 21. do 29. lipnja.

Također, na stranici stoji da je misija do olupine Titanica 2023. u tijeku.

250.000 dolara po osobi

Svaki "izlet" do Titanica košta 250.000 dolara po osobi, a nudi jedno ronjenje, privatni smještaj, potrebnu obuku, opremu za ekspediciju i sve obroke tijekom putovanja.

Maksimalan kapacitet za svaki zaron ograničen je na šest osoba uz uvjet minimalne starosne dobi od 17 godina.

Web stranica pruža detalje o smještaju, uključujući spavaće odaje i zajednički toalet, s dostupnošću Wi-Fi veze na podmornici.

Na stranici se nalaze i fotografije te video snimci koji prikazuju scene s prethodnih ekspedicija i svjedočanstva putnika.

Putovanje Titanom do olupine Titanica na stranici OceanGatea opisano je kao "ekspedicija podmornicom do kultne olupine".

''Neustrašivi putnici otplovit će s atlantske obale Kanade na osmodnevnu ekspediciju kako bi se spustili do kultne olupine koja leži 661 kilometar od obale i 3.800 metara ispod površine mora'' - navodi se na web stranici OceanGatea.

Osam dana i sedam noći

OceanGateov marketing ističe da zaron do olupine ne nudi samo uzbudljivo i jedinstveno iskustvo putovanja već i "doprinosi znanstvenom istraživanju i razumijevanju olupine i dubokog okeanskog okoliša."

Putovanje podmornicom traje osam dana i sedam noći, a počinje u St. John'su u Kanadi. Uprkos nedavnoj tragediji, web stranica spominje potencijalne stručnjake koji bi se mogli pridružiti budućim ekspedicijama.

Među putnicima koji su nedavno izgubili život u OceanGateovoj podmornici bio je 77-godišnji stručnjak za Titanic Paul-Henri Nargeolet.

Svih petero putnika koji su se nalazili u podmornici poginulo je 18. lipnja u imploziji male podmornice Titan nakon zarona od oko devedeset minuta čiji je cilj bio razgledavanje čuvene olupine broda iz 1912. godine, a koja se nalazi na dubini od 3.800 metara u sjevernom Atlantiku.

Kopirati
Drag cursor here to close