Bez gaća

Za zdravlje ''nje'' i ''njega'' spavajte goli  

Iako je većina navikla nositi gaćice i po danu i po noći zapravo biste trebali spavati goli.
Lifestyle / Flash | 09. 04. 2018. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donje rublje nekima je manje "važno" nego odjeća koju će odjenuti poviše. Bitno je ono što se vidi, reći će mnogi. Stručnjaci se baš s tim ne bi složili te dermatolozi upozoravaju da je dobar odabir donjeg rublja itekako bitan. 

Žene će za posebne večeri vjerojatno birati neki zavodnički komplet donjeg rublja, no bitno je paziti na materijal.

Sintetičko donje rublje ne bi trebalo biti prvi izbor, posebice ako je i čest. Nošenje gaćica od sintetičkih materijala može lako uzrokovati razvijanje vaginalne infekcije zbog vlage koja se zadržava i slabe protočnosti zraka. Pamuk je znatno bolji izbor i to za oba spola. 

Tange bi trebale biti zadnji izbor, savjetuje Jill M. Rabin čitateljicama Huffington Posta. U debelom crijevu nalazi se bakterija E.coli koju nošenjem tangi lako možete prenijeti na sluznicu vaginu i tada nastaju zdravstveni problemi.

Ma koliko god ne želite da vam se kroz hlače, posebice uske, ocrtavaju rubovi gaćica, tange bi stvarno trebale biti izbor za posebne prilike.  Većina je navikla nositi gaćice i po danu i po noći.

 No, trebali biste spavati goli. Žene će na ovaj način osigurati intimnom području da barem tijekom noći "dobije dovoljno zraka" te na taj način spriječiti razvijanje gljivične infekcije, a muškarci koji sa svojim partnericama planiraju potomstvo, trebali bi "osloboditi" svoje intimno područje kako bi spustili temperaturu testisa što dobronaklono djeluje na reproduktivni sustav i razvoj zdravih spermija, piše Večernji list.

Nancy Herta sa Sveučilišta Michigan poručuje kako biste trebali barem dvije ili tri noći u tjednu spavati goli ako ne možete to uvesti kao jednu svoju konstantnu zdravu naviku.

Kopirati
Drag cursor here to close