Studija tvrdi

Vjenčanje na Valentinovo je loša ideja

Mislite si kako bi bilo zgodno vjenčati se na Valentinovo? Još stignete odustati; studija tvrdi da je to loša ideja
Lifestyle / Flash | 12. 02. 2018. u 19:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak godine nije osobito popularno vrijeme za svadbe, ali Valentinovo zna biti izuzetak. Čini se kao najromantičniji dan u godini, idealan za vjenčanje. Ali parovi koji odaberu 14. veljače za svoj dan vjenčanja vjerojatnije će se razvesti, pokazuje studija. Moguće je da su oni koji vole Valentinovo samo malo romantičnije osobe, a poznaju se ili žive zajedno kraće prije nego što se odluče oženiti.

Studiju je provelo Sveučilište Melbourne i ona tvrdi da brakovi sklopljeni na taj dan završavaju razvodom u 37 posto slučajeva. Vjerojatnost da će dočekati treću godišnjicu braka manja je za 45 posto, piše Telegram.hr.

Istraživanje koje je pratilo 1.1 milijun sklopljenih brakova u Nizozemskoj, utvrdilo je da je 6 posto brakova sklopljenih na taj dan završilo unutar tri godine, u usporedbi s prosjekom koji je inače 4 posto. Istraživanje je utvrdilo da su parovi vjenčani na Valentinovo prije braka živjeli zajedno manje od godine dana.

Studija, objavljena u časopisu Population Economics, kaže da vjenčanje na poseban datum povećava atraktivnost vjenčanja, ali može dovesti do bržih i manje kvalitetnih brakova i povećati ranjivost veze. I još nešto, rizici su veći za one koji se žene ponedjeljkom ili utorkom.

Kopirati
Drag cursor here to close