I lokalna zajednica sudjeluje

VIDEO| Evo kako su se prostori u Mostaru pokrenuli

Cilj projekta je da se u rad udruge udruži i lokalna zajednica.
Lifestyle / Flash | 22. 01. 2023. u 12:49 Bljesak.info
Mostar - prostori koji pokreću

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prostori koji pokreći, pokrenuli su Mostar.

Velika akcija uređivanja zajedničkih dvorišta stambenih zgrada u Mostaru provedena je u 2022. godini zajedno sa preko 160 građanki i građana kroz projekt Mostar: Prostori koji pokreću.

Prostori koji pokreću je trogodišnji projekt, koji ima za cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građana/ki i potporu njihovim inicijativama koje doprinose kvaliteti građanskog, kulturnog i gospodarskog života u gradu Mostaru.

Projektom se namjerava podržati građane/ke i lokalne vlasti da učinkovito koriste nove vještine, alate i mehanizme za rješavanje prioriteta na uključiv, rodno osjetljiv, participativan i sustavan način.

U ovoj akciji uređeno je 12 dvorišta, posađeno je više od 350 sadnica različitih biljnih vrsta, potrošeno više od 200 kg peletiranog stajskog gnojiva, te je sudjelovalo preko 160 Mostarki i Mostaraca od 7 do 77 godina.

Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja diljem svijeta. Zajedno s PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).

Projekt financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva.

Kopirati
Drag cursor here to close