Podcast ''Sredinom''

VIDEO | Marijana Zubac: Ona hrani prvake iz Mostara

Što se nalazi na meniju Plemića, ima li netko da odbija suradnju, što znači koja ''zdravica više'' kada je u pitanju forma na terenu i kako se na kraju mjere rezultati Marijana je detaljno objasnila u podcastu ''Sredinom''.
Lifestyle / Flash | 11. 05. 2022. u 09:10 M.L. | Bljesak.info
BLJESAK PODCAST| SREDINOM #11 | Marijana Zubac

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da uspjeh ne dolazi preko noći i da se titule prvaka ne osvajaju tako lako, zna i Marijana Zubac. Ako bismo bili bukvalni i govorili o tome što je zapravo njezin posao u HŠK Zrinjski - kratak opis bio bi: ona hrani Plemiće.

Stručnije rečeno Marijana je magistrica prehrambenog inžinjerstva i kao nutricionista vodi brigu o tome da nogometaši jedu kvalitetno, dobro i izbalansirano.

Naravno da je prehrana samo jedan segment koji doprinosi uspjehu mostarskih Plemića, ali nije zanemariv definitivno.

Video: Marijana Zubac: Tko od Plemića ne voli ciklu?

Svaki ozbiljniji sportaš, ali i klub u svom stožeru ima nutricionistu.

''Kada sam ja došla prije nekih pet godina, krenuli su nam rezultati nizbrdo i čak su bile teorije da je razlog prehrana. Od toga dana kada sam pozvana u tim, sa istim žarom, istim entuzijazmom i istom odgovornošću pristupam poslu. Najbolji pokazatelj je da smo ranije osigurali naslov prvaka i da smo u dobrom i slavljeničkom raspoloženju'', kazala je Marijana između ostalog u Bljeskovom podcastu ''Sredinom''.

Video: Paljba s obje strane

Uvijek je isti tempo i uvijek isto rade, kao da još ''ništa nije gotovo'' i za svaku utakmicu se spremaju davajući svoj maksimum, pa i kada je prehrana u pitanju. Uspjeh između ostalog dolazi i zbog toga.

''Tko prije shvati bit će bolje. Svaki sportaš, ali i osoba koja nije profesionalni sportaš - zamislite što to znači kad ste u aktivnom trenažnom procesu skoro 365 dana ako izuzmemo rođendane, blagdane i eventualno neke slobodne dane, to je gorivo. Gorivo koje uvjetuje na koji način ćete odraditi trening i na koji način šete se oporaviti'', istaknula je Zubac.

Što se nalazi na meniju Plemića, ima li netko da odbija suradnju, što znači koja ''zdravica više'' kada je u pitanju forma na terenu, kako se na kraju mjere rezultati i Marijana je detaljno objasnila u podcastu ''Sredinom''.

''Svaki naš igrač ima različite potrebe i to je jako teško pratiti meni samoj. Njih je tridesetak i svi imaju različite ciljeve. S nekim igračima radimo na definiciji, a neki su nam skloniji debljanju odnosno opterećenju. Ono što želim istaknuti jeste da ljudi gledaju nutricioniste kao osobe koje vode računa o tome da se igrač ne udeblja. To je pogrešno, jer mi imamo puno ciljeva i važnih programa i  nisu vezani za to je li igrač jeo u McDonald's-u ili nije, jeste li ga vidjeli ili ne.''

Bitan je oporavak i suplementacija. I Zubac ističe da to nisu ''oni prahovi'', kako većina misli.

Odgovorila je i na pitanje kako se snalazi i ''izlazi na kraj'' s više od 30 igrača, te je li teško jednoj ženi ''plivati'' u isključivo muškom svijetu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close