STIGME

Inspirativna priča Vidana Pavlovića: Od mucanja do studija logopedije

Prvi put logopedu je otišao s 13 godina, a deset godina nakon on je taj koji se bavi prevencijom, dijagnostikom i rehabilitacijom poremećaja komunikacije, jezika, govora i glasa.
Lifestyle / Flash | 31. 10. 2023. u 12:15 J. Pervan |Bljesak.info
STIGME | EP. 8 | Inspirativna priča Vidana Pavlovića: Od mucanja do studija logopedije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vidan Pavlović iz Čapljine na korak je od naziva magistra logopedije.

Naime, on pohađa drugu godinu diplomskog Studija logopedije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a ono što ga čini posebnim logopedom je činjenica da Vidan muca od ranog djetinjstva.

"Prijatelj mi je rekao: 'Pa ti toliko mucaš da nećeš nikada moći raditi uredski posao'. S vremenom sam tu rečenicu okrenuo u inat, jednostavno sam odlučio dokazati da to mogu", kazao je za Bljesak.info Vidan.

Prvi put logopedu je otišao s 13 godina, a deset godina nakon on je taj koji se bavi prevencijom, dijagnostikom i rehabilitacijom poremećaja komunikacije, jezika, govora i glasa.

Kako je za Bljesak.info ispričao, kroz godine života s mucanjem pratili su ga i strah i nesigurnost kako će osoba s kojom razgovara reagirati na njegovo mucanje.

Nažalost, osobe koje mucaju još uvijek su meta ismijavanja, a podcjenjivanje i predrasude dodatni su razlog zbog kojeg svakodnevno iznova proživljavaju stres i anksioznost.

Svoju priču o kontroliranju mucanja, odabiru studija te svakodnevnim izazovima Vidan je ispričao za serijal "Stigme".

Serijal je nastao u suradnji portala Bljesak.info i portala eTrafika. Riječ je o ispovijestima osoba koje su zbog svoje posebnosti suočene s predrasudama i diskriminacijom u društvu.

Serijal će nastojati u deset epizoda upoznati javnost da među nama žive ljudi koji zbog svojih različitosti nailaze na osude i neprihvaćanje društva.

Kopirati
Drag cursor here to close