Skupljeno 25 tisuća eura

Veliko srce australskih Hrvata pomaže siromašne u Mostaru

Lifestyle / Flash | 24. 03. 2017. u 18:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvati u Australiji su organizirali humanitarni ručak, te skupili 25 tisuća eura za siromašne studente i pučku kuhinju u Mostaru.

U organizaciji Australsko-hrvatskog društva Hrcegovina - Melbourne, nakon sv. pučke mise i proslave blagdana Sv. Josipa, u Hrvatskome katoličkom centru sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sunshineu, zapadnom predgrađu Melbournea, 19. ožujka održan je humanitarni ručak.

Ručak je organiziran za pomoć u izgradnji doma i pučke kuhinje Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru, za 150. siromašnih studenata iz brojnih obitelji okupljenih u ''Kući kruha i duha''.

Ova dobrotvorna akcija bila je iznimno uspješna, a odazvali su se odzavali Hrvati sa svih prostora Hrvatske i Bosne i Hercegovine

''U prekrasnome ambijantu, uz bogati domaći ručak: sarmu, pečenje te slasne kolače i lipu hrvatsku glazbu - pjesme i kola sa svih prostora Hrvatske i Bosne i Hrcegovine, u izvedbi poznatoga glazbenika Ivice Fontija, razveselilo se oko pet stotina gostiju koji su došli sa svih prostora VIC - Viktorije.   Ovomu pridodajmo da je u ožujku upriličen još jedan humanitarni ručak u cilju pomoći hrvatskim studentima Vrhbosanske biskupije u Sarajevu. Tom prigodom prikupljen je iznos od 36 tisuća eura'', piše Tomislavcity.

Kopirati
Drag cursor here to close