Spremni

Veliko nevrijeme stiže u Bosnu i Hercegovinu

Jutro će bit promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, dok će u prijepodnevnim satima doći do novog naoblačenja, koje će uvjetovati jače grmljavinske procese.
Lifestyle / Flash | 25. 05. 2020. u 18:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje veoma nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i mogućim lokalnim nepogodama s gradom, osim juga gdje će biti pretežno sunčano, suho i toplo.

Jutro će bit promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, dok će u prijepodnevnim satima doći do novog naoblačenja, koje će uvjetovati jače grmljavinske procese i nestabilnosti na sjeveru, koja će se premještati prema središnjem pojasu.

Tijekom dana se očekuje česta kiša s pljuskovima i grmljavinom i uvjetima za lokalne nepogode praćene jakim vjetrom i pojavom sugradice i grada. U večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi na istoku i sjeveroistoku, u ostalim predjelima suho, dok će na jugu biti pretežno suho i vjetrovito, uz malu vjerojatnoću za lokalne pljuskove i grmljavinu.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog smjera, a u Hercegovini umjereno jaka bura, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Foto: Bljesak.info / Veliko nevrijeme stiže u Bosnu i Hercegovinu

Dnevna temperatura zraka bit će od 11 do 19 stupnjeva, na jugu do 22 stepena Celzijusa.

Temperatura zraka izmjerena u 14 sati: Bjelašnica dva, Čemerno, Kalinovik i Han Pijesak 12, Gacko i Sokolac 14, Nevesinje 15, Mrakovica, Sarajevo i Tuzla 16, Srebrenica i Livno 17, Mrkonjić Grad, Foča, Rudo i Bijeljina 18, Višegrad i Drvar 19, Zvornik, Srbac i Doboj 20, Bileća 21, Banja Luka, Bihać i Široki Brijeg 22, Novi Grad, Prijedor, Trebinje, Stolac i Grude 23, Mostar i Neum 24 stepena Celzijusa.

Kopirati
Drag cursor here to close