Neumsko ljeto 2022.

Večer hrvatskog folklora ''Oj kamenu rodni moj''

Ove godine manifestacija će se održati 13. kolovoza.
Lifestyle / Flash | 11. 08. 2022. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večer hrvatskog folklora ''Oj kamenu rodni moj'', jedna je od kulturnih manifestacija u sklopu ''Neumskog ljeta 2022.'', a organizira se od 2008. godine, u mjesecu kolovozu, kada je srce glavne turističke sezone. Zbog pojave pandemije COVID-19 u cijelom svijetu, 2020. godine ova manifestacija nije održana.

Ove godine manifestacija će se održati 13. kolovoza, a program će započeti u 20.00 sati svečanim defileom svih izvođača rivom dr. Franje Tuđmana od hotela Sunce do hotela Zenit, gdje će se kao i prethodnih godina na plaži hotela Zenit održati nastupi kulturno-umjetničkih društava, s početkom u 20:30 h.

U ovih 14 godina kroz manifestaciju je prošlo ukupno 84 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Vojvodine, Crne Gore, Makedonije i Mađarske, a neki su sudjelovali i više puta.

Ove godine nastupit će: neumske mažoretkinje, HKUD Lindžo Neum, HKUD Blaćani Biograci, KUD Veleševec Veleševec, MPS Vukšićki bećari Vukšić, HKD Vrila Župa Mostarski Gradac, KUD Krenica Gala kod Sinja, Dream team prijatelji Ljubuški Ljubuški i Tamburaški orkestar Janko Stjepušin Martinska Ves.

Organizator ove manifestacije je HKUD 'Lindžo Neum', a glavni pokrovitelj je Općina Neum. Voditelj ovogodišnje večeri folklora je Branko Uvodić, a organizatori pozivaju sve ljubitelje folklora i tradicije da im se pridruže jer zabave zasigurno neće nedostajati.

Kopirati
Drag cursor here to close