Prognoza

U subotu oblačno i hladno, ponegdje slab snijeg

Postupno smanjenje oblačnosti očekuje se od poslijepodnevnih sati prema kraju dana.
Lifestyle / Flash | 12. 02. 2021. u 13:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne, rijeđe u središnjim i istočnim područjima. Padaline neće biti obilne. Postupno smanjenje oblačnosti očekuje se od poslijepodnevnih sati prema kraju dana.

Vjetar umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu BiH do 0 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -6 i -1 stupanj, na jugu BiH do 2 stupnjeva.

U Sarajevu će veći dio dana biti oblačno. Prijepodne može padati slab snijeg. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko -8, a najviša dnevna oko -4 stupnjeva.

Danas je pretežno sunčano u Hercegovini i na sjeveru Bosne. U većem dijelu Bosne je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati: Bjelašnica -19, Ivan-sedlo -7, Sokolac -6, Bugojno, Jajce, Livno, Sarajevo i Srebrenica -3, Bijeljina, Gradačac, Sanski Most i Tuzla -2, Bihać i Drvar -1, Banja Luka, Doboj, Zenica i Zvornik 0, Mostar 4, Grude 5 i Neum i Trebinje 6 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close