Tko se usudi probati?

U pizzeriji postavili izazov: Tko pojede pizzu od metar u roku od 1 sat dobije 1000 eura

Pizzerija u karlovačkoj Radićevoj ulici u ponudi ima pizzu koja po dužini ima jedan metar, a po širini pola metra. Dakle, više od pola kvadrata! Tko je uspije pojesti u sat vremena, za nagradu dobije 1000 eura.
Lifestyle / Flash | 12. 03. 2024. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jednoj karlovačkoj pizzeriji postavili su izazov. Pizzu od metar, koja mora imati više od dva sastojka, morate pojesti u roku od 1 sat. Zauzvrat ćete dobiti 1000 eura, piše 24sata.hr

''Nema teorije, pa to kad zgužvaš i smotaš u 'loptu' četiri je puta volumenom veće od prosječnog želuca.'' Jedan je to od komentara na društvenim mrežama ispod objave Pizzerije Mona Lisa, koja svojim gostima nudi nesvakidašnji gastro izazov.

'Zbog pizze dolaze iz cijele Hrvatske'

O čemu se radi? Pazite sad ovo... Pizzerija u karlovačkoj Radićevoj ulici u ponudi ima pizzu koja po dužini ima jedan metar, a po širini pola metra. Dakle, više od pola kvadrata! Tko je uspije pojesti u sat vremena, za nagradu dobije 1000 eura. Po prilici je ekvivalent dvije jumbo pizze.

''Ma i 'jače' od dvije jumbo pizze'' - smije se Damir Drenjančević (42), vlasnik spomenute pizzerije.

Nastavio je...

''S akcijom smo počeli prije nekoliko dana. Pokušalo je 20-ak ljudi, ali nitko još nije uspio. Jednom čovjeku ostale su tri ili četiri kriške. Odaziv je velik. Stižu ljudi i iz Zagreba, zvao je i čovjek iz Crikvenice da će doći i pokušati. Nije, međutim, lako. Došao je jedan čovjek koji tvrdi da može pojesti pola janjeta kao od šale, a odustao je već nakon dvije kriške pizze.''

Imaju i kebab s kilogram mesa

Drenjančević je nešto morao smisliti jer mušterija je sve manje. Razlog nije siromašna ili loša ponuda, već je do same lokacije teško doći. Centar Karlovca već je neko vrijeme pravo gradilište. Radi se aglomeracija, kopa se i radi na infrastrukturi, a kišnim danima blato je do koljena. Spomenuti radovi bit će gotovi, kažu Karlovčani, tek 2025. Ako i tad...

''Zadnje dvije godine bile su baš izazovne. Srećom, imamo dostavu. Naručuju radnici iz okolnih firmi. Ovakvim marketinškim akcijama poput "metrice", kako zovemo našu pizzu dugačku jedan metar, pokušavamo podići promet. Nije to jedini izazov koji imamo. Uveli smo 2008. "XXL kebab". Samo lepinja u njemu ima 800 grama, u njega ide kilogram mesa... Košta 30 eura, a tko ga uspije pojesti, ne mora ga platiti. Uspjelo je 20-ak ljudi. Pokušale su stotine'' - priča vlasnik Mona Lise.

''Možete izabrati gotovo sve pizze s menija, koštaju od 32 do 35 eura. Samo ne margaritu, vesuvio i funghi, budući da imaju samo dva sastojka. Inače, "metricu" ne dostavljamo, nemamo kutiju za to'' - kazala je kroz smijeh simpatična konobarica.

U kanadskom gradu Vaughanu održana je 2018. godine svjetska smotra u jedenju pizza, a Geoffrey Esper postavio je rekord. U 10 minuta pojeo je 83 kriške, odnosno, 19 pizza, a načeo je u 20. Drugi je bio Joey 'Ralje' Chestnut, koji je pojeo 17 pizza. Dotični je legenda natjecateljskog jedenja. Jednom prilikom u 10 minuta pojeo je 71 hot dog.

Kopirati
Drag cursor here to close