Insula

U Mostaru počelo obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti

Lifestyle / Flash | 12. 11. 2016. u 14:31 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanim otvaranjem svojih prostorija, u ulici Biskupa Buconjića 27 u Mostaru, Udruga dijabetičara Hercegovačko-neretvanske županije "Insula" započela je danas obilježavanje Svjetskog dana dijabetese.

U sklopu obilježavanja, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače upriličene su i interaktivne radionice za djecu, tinejdžere i odrasle dijabetičare koje su vodili uvaženi dijabetolozi.

Predsjednik navedene udruge Mislav Stapić istakao je kako je 'Insula' novoformirana udruga koja ima oko 120 članova i koja je jedina udruga dijabetičara na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Stapić je tom prilikom pozvao sve dijabetičare u HNŽ-u da se uključe u rad udruge navodeći kako je njen glavni cilj borba za što bolja prava dijabetičara.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana dijabetese, u ponedjeljak će u Mepas Mallu biti organizirano i besplatno mjerene šećera iz krvi.

Svjetski dan šećerne bolesti - World Diabetes Day (WDD) obilježava se širom svijeta 14. studenog.

Inicijativu za njegovo obilježavanje pokrenula je Internacionalna dijabetološka Federacija (IDF) i Svjetska zdravstvena organizacija 1991. godine kao odgovor na sve veći broj oboljelih od šećerne bolesti diljem svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close