Zdrav život

U Mostar stigao NextBike - sustavi javnih bicikla

''Vrlo je jednostavno i želja mi je, kao gradonačelnika, da sutra imamo više bicikala u Gradu Mostaru nego automobila'', zaključio je Kordić.
Lifestyle / Flash | 26. 03. 2023. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ove nedjelje u Mostaru možete unajmiti javni bicikl i 'baciti krug' gradom. 

Radi se o sustavu javnih bicikla NextBike, a projekt je omogućio Grad Mostar.

''Mi smo, kao Grad Mostar, iskoristili priliku promovirati i službeno krenuti s projektom kojega radimo zajedno s firmom Nextbike. Naime, duže vrijeme najavljujemo kako će Grad Mostar krenuti s javnim biciklima, a danas je taj službeni početak'', otkrio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Foto: Bljesak.info / U Mostar stigao NextBike - sustavi javnih bicikla

Pojasnio je kako su pomno određene lokacije kako bi studenti, građani i posjetitelji Mostara mogli koristiti javna bicikla te je dodao da će sva pravila biti dostupna na aplikaciji.

''Vrlo je jednostavno i želja mi je, kao gradonačelnika, da sutra imamo više bicikala u Gradu Mostaru nego automobila'', zaključio je on.

Inače, Nextbike sustav javnih bicikala prvi je i najveći sustav u BiH i regiji.

Foto: Bljesak.info / U Mostar stigao NextBike - sustavi javnih bicikla

Bicikl je veoma jednostavno koristiti - skenirajte QR code na stražnjem dijelu bicikla, potvrdite najam i lokot će se automatski otključati.

Kada ste završili sa korištenjem, dovezite bicikl na jednu od službenih Nextbike lokacija i spustite ručicu lokota/zaključajte bicikl. Vaš najam će biti automatski završen.

Kopirati
Drag cursor here to close