Jaka konkurencija

U Italiji završena Red Bull Cliff Diving sezona, Hunt i Iffland ponovo prvaci

Gradić na jugu Italije bio je domaćin završne stanice sezone, na kojoj su proglašeni novi-stari prvak i prvakinja, nakon natjecanja u skokovima s visine od 27 (muškarci) odnosno 21 metar (žene).
Lifestyle / Flash | 28. 09. 2021. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecanjem u Polignano a Mareu proteklog vikenda okončano je Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2021. Pobjede su pripale Garyju Huntu i Rhiannan Iffland, koji su slavili i u ukupnom poretku, uspješno obranivši titule prvaka.

Gradić na jugu Italije bio je domaćin završne stanice sezone, na kojoj su proglašeni novi-stari prvak i prvakinja, nakon natjecanja u skokovima s visine od 27 (muškarci) odnosno 21 metar (žene).

Dominantni su ponovo bili Gary Hunt i Rhiannan Iffland, iako su obranu titula osigurali već na prethodnom natjecanju. Hunt, koji od ove godine nastupa pod francuskom zastavom, bio je uvjerljivo prvi ispred Rumunja Constantina Popovica na drugom i Talijana Alessandra De Rosea na trećem mjestu.

Foto:PR / U Italiji završena Red Bull Cliff Diving sezona, Hunt i Iffland ponovo prvaci

„Ova godina bila je vrlo teška. Ne samo zbog skoro dvogodišnje stanke, već zbog visoke razine natjecanja. Skakači su zaista imali kontinuitet dobrih nastupa i to me je potaknulo. Vrlo brzo sam shvatio kolika će biti konkurencija i uključio sam se u borbu“, izjavio je Hunt.

Australka Iffland bila je podjednako uvjerljiva, ostavivši daleko iza sebe drugoplasiranu Kanađanku Molly Carlson i zemljakinju Xantheiu Pennisi, koja je bila treća.

„Jako se ponosim. Bilo je malo teško početi natjecanjem, jer sam već osigurala titulu. Ali pokušala sam, i ne mogu vjerovati. Dvije sezone bez poraza i desetke za kraj natjecanja - oduševljena sam. To me tjera da se trudim još više. Konkurencija je ove godine bila vrlo jaka, što sam znala i prije početka sezone. Morala sam se truditi sve više i više. Lijepo je biti na vrhu“, rekla je 30-godišnja Iffland.

Zanimljivo, na natjecanju u Polignanu suci su dodijelile čak 26 desetki. Hunt, Paredes i Preda su izveli tzv. „savršene skokove“, za desetke od svih pet sudaca.

Huntu je ovo deveti naslov prvaka u 12 sezona, dok je Iffland osvojila petu titulu iz isto toliko sezona. Australka se može pohvaliti nizom od 13 uzastopnih pobjeda u rasponu od tri sezone, a novopečeni Francuz je ubilježio nevjerojatna 43 trijumfa.

Foto:PR / U Italiji završena Red Bull Cliff Diving sezona, Hunt i Iffland ponovo prvaci

U kategoriji muškaraca, viceprvak je Rumun Popovic, a treći njegov zemljak Catalin Preda. Kod žena, drugo i treće mjesto zauzele su Kanađanke Jessica Macaulay i Carlson. Automatsku kvalifikaciju za narednu sezonu izborili su i četvrtoplasirani, Talijan De Rose i Australka Pennisi.

S obzirom na trenutnu situaciju u svijetu, povratak prvenstva nakon 21 mjesec sam po sebi je pobjeda. Stanica u Oslu bila je revijalnog karaktera jer zbog aktuelnih mjera nije bilo moguće okupiti sve skakače, a pretposljednja stanica u Apuliji dodana je naknadno. No, i pored toga, Red Bull Cliff Diving sezona 2021 je predznak povratka normalnom životu i sportskim natjecanjima.

Među lokacijama je i ove godine bio Mostar, koji je šestu sezonu uzastopno ugostio svjetsku cliff diving elitu. Natjecanje na Starom mostu steklo je status klasika Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva, i nadati se da će ljubitelji skokova u našoj zemlji i dalje imati priliku da gledaju najbolje svjetske skakače i skakačice u sportskom spektaklu u gradu na Neretvi.

Kopirati
Drag cursor here to close