Napeto do kraja

Rasplet Red Bull Cliff Diving sezone na natjecanju u Italiji

Preostaje vidjeti mogu li Rhiannan Iffland i Gary Hunt odoljeti napadima suparnika i ponovno podići prestižne trofeje Kralja Kahekilija, navode organizatori.
Sport / Ostali sportovi | 21. 09. 2021. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 22. rujna i nedjelju, 26. rujna Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2021. bit će završeno natjecanjima u Apuliji i Polignano a Mareu, u Italiji.

Preostaje vidjeti mogu li Rhiannan Iffland i Gary Hunt odoljeti napadima suparnika i ponovno podići prestižne trofeje Kralja Kahekilija, navode organizatori.

Ovog tjedna na jugu Italije će se održati čak dva natjecanja najboljih svjetskih skakača i skakačica. Prvo će u srijedu, 22. rujna, cliff diving elita u Apuliji demonstrirati svoju vještinu na platformama visokim 27 (muškarci) odnosno 21 metar (žene).

Nekoliko dana kasnije, u nedjelju 26. rujna, na rasporedu je finalno natjecanje sezone u Polignano a Mareu, na kojem će pasti konačne odluke i biti okrunjeni šampioni Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2021.

Apulija je u kalendar prvenstva ušla nedavno, nakon što je planirana završnica sezone u Bakuu 16. listopada otkazana zbog zdravstvene situacije u Azerbajdžanu.

Također, na natjecanje u Oslu sredinom kolovoza zbog epidemioloških mjera nisu mogli doći svi skakači, tako da je stanica u Oslu bila revijalnog karaktera i nisu dodjeljivani bodovi za poredak prvenstva.

Pred završnicu sezone, na čelu ukupnog poretka žena je Rhiannan Iffland, koja će već u Apuliji pokušati zapečati petu uzastopnu šampionsku titulu.

Nezaustavljiva Australka je u fantastičnoj formi i ima niz od 11 uzastopnih trijumfa. Slijede je dvije Kanađanke, Jessica Macaulay i Molly Carlson, kojima je natjecanje u srijedu prilika da uhvate priključak za Iffland i borbu za titulu produže do samog kraja.

U muškoj konkurenciji, sve je još uvijek otvoreno. Vodeći je Gary Hunt, koji ove godine ima dvije pobjede (iz Mostara i Downpatrick Heada).

Međutim, velika konkurencija su mu dvojica rumunjskih skakača: Catalin Preda, pobjednik otvaranja sezone u Francuskoj i Constantin Popovic, drugoplasirani na dvije prethodne stanice.

Osim za titule, u obje konkurencije do samog kraja će se voditi žestoka borba za prve četiri pozicije u ukupnom poretku, koje donose automatsku kvalifikaciju za iduću Red Bull Cliff Diving sezonu.

Podsjetimo da je domaćin najboljim svjetskim visinskim skakačima ove godine bio i Mostar, a pobjednici mostarskog natjecanja svjetskog prvenstva Red Bull Cliff Diving su bili Australka Rhiannan Iffland i Englez Gary Hunt, koji je ove godine nastupao pod francuskom zastavom.

Kopirati
Drag cursor here to close