Premijerka pokroviteljica humanitarne utrke

U fokusu ovogodišnjeg izdanja Mostar Run Weekenda su žene

U fokusu ovogodišnjeg izdanja Mostar Run Weekenda su žene, pa je tako premijerka Vlade HNŽ-a pokroviteljica humanitarne utrke.
Lifestyle / Flash | 14. 02. 2024. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruge Zdrav život Kinezis, a u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, Mostar će 22. i 23. ožujka biti domaćinom 8. Mostar Run Weekenda u sklopu kojega će biti održan i tradicionalni Mostarski polumaraton, kao i Humanitarna utrka građana pod sloganom ''Korak za djecu''.

Predsjednik Organizacijskoga odbora Franjo Lovrić podsjetio je na činjenicu kako je lani na Mostarskomu polumaratonu i Humanitarnoj utrci sudjelovalo više od 1600 trkača iz više od 50 zemalja svijeta, s gotovo svih kontinenata.

Spojimo korake, darujmo osmijeh

''Humanitarna će utrka biti tradicionalno organizirana na 4 km koje sudionici mogu rekreativno pretrčati, prehodati ili jednostavno prošetati stazom, sudjelujući pritom u jednomu hvale vrijednom humanitarnom projektu za novu zgradu Pedijatrije odnosno za malene pacijente kojima su potrebni naša potpora i suosjećanje i kojima ovim želimo osigurati ugodnije okružje tijekom njihova liječenja'', poručio je ovom prigodom Lovrić, uz slogan utrke ''Spojimo korake, darujmo osmijeh!''

Ovogodišnje majice Mostar Run Weekenda izrazito su ljubičaste boje i na prsima ih krasi mozaik s motivom Staroga mosta koji prelazi u siluetu trkačice u pokretu, kreativno rješenje ekipe Shifta Mostar. Lovrić podsjeća kako sudionici trče preko mostarskih mostova tijekom ukupno 21 km Polumaratona odnosno 4 km Humanitarne utrke.

''Osim mostova, u fokusu ovogodišnjeg izdanja Mostar Run Weekenda su žene, zbog čega je na majicama i postavljen lik trkačice, sve s ciljem prezentacije snage žena i poticanja što većega broja žena da se priključe trkačkomu pokretu kao jednomu od najzdravijih načina rekreiranja i brige o svojemu psihofizičkom zdravlju. To je, uz cilj Humanitarne utrke i pomoć djeci, i bio naš poticaj obratiti se predsjednici Vlade koja je odmah prihvatila naš poziv, na čemu smo joj zahvalni'',  zaključio je Lovrić.

Foto: Vlada HNŽ / Franjo Lovrić i Marija Buhač

Predsjednica Vlade pokroviteljica utrke

Odazvavši se pozivu čelništva Udruge, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač prihvatila je pokroviteljstvo nad Humanitarnom utrkom.

''S obzirom na činjenicu da je partner Humanitarne utrke građana Sveučilišna klinička bolnica Mostar i da će organizator cjelokupan prihod usmjeriti na pomoć u opremanju dnevne sobe odnosno prostora za zajednički dnevni boravak mališana koji su na liječenju u Klinici za dječje bolesti SKB-a Mostar, nisam dvojila u prihvaćanju poziva da Vlada HNŽ-a odnosno Ured predsjednice i ove godine stanu uz ovaj događaj koji posljednjih osam godina u svijet šalje jednu posebno pozitivnu priču iz našega Mostara'', kazala je predsjednica Buhač.

Kopirati
Drag cursor here to close