Bez dodatnog prskanja

Trik da vam parfem traje što dulje

''Ulje za tijelo, losion ili balzam za hidrataciju također će pomoći da miris duže ostane'' - kaže Cat Chen.
Lifestyle / Flash | 15. 11. 2022. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira imate li jedan prepoznatljiv miris ili kompletnu kolekciju, sigurno ne želite da parfem ispari za nekoliko minuta. Čak i ako kod sebe uvijek imate omiljenu bočicu parfema, postoji nešto čarobno u ugodnom mirisu od svitanja do zalaska sunca bez dodatnog prskanja.

Ako tražite brzu, laganu rutinu koju možete slijediti kako bi dugo ugodno mirisali, a bez ponovnog nanošenja, isprobajte ova tri savjeta:

Hidratizirajte se

Parfem se lijepi za hidratiziranu kožu. Kao što je slavna vizažistica Rosie Johnston objasnila, hidrirana koža stvarno će zadržati miris puno dulje. Zato se neki ljubitelji ljepote kunu u raspršivanje parfema nakon tuširanja jer će se njegove note lakše zalijepiti na glatku, blago vlažnu kožu, prenosi 24sata.hr pozivajući se na MBG.

Naravno, poželjet ćete se i namazati losionom za tijelo kako biste zadržali svu tu vlagu, inače će sva voda ispariti i ostaviti vas suhima, a miris neće ostaviti gotovo nikakav trag.

To ne znači da se uvijek morate istuširati prije prskanja.

''Ulje za tijelo, losion ili balzam za hidrataciju također će pomoći da miris duže ostane'' - kaže Cat Chen, osnivačica kozmetičkog brenda. Jednostavno nanesite proizvod na pulsne točke i parfem bi se trebao lako uhvatiti za ta područja.

Premažite se uljem

Ako ste se nekada zapitali zašto mnoge marke uz parfeme nude i parfemska ulja to je zato jer nanošenje mirisnog ulja za tijelo ispod parfema može poboljšati miris i održati kožu hidriranom, što je dobitna kombinacija za dugotrajan miris. Možete primijeniti isti duo - ulja i mirisa - kako biste doista maksimizirali te note ili odabrati zasebne proizvode s aromama koji se međusobno nadopunjuju za složenije iskustvo mirisa.

''Kada se različite mirisne note spoje, tada imate još robusniju kolekciju gornjih, srednjih i donjih nota. To definitivno pomaže da miris traje'' - kaže Chen.

Poprskajte odjeću

Možda biste trebali poprskati svoj džemper.

''Miris će se duže zadržati na tkanini nego na koži - ističe Johnston, budući da miris može nestati sa znojem i prirodnim uljima tijekom dana. Prskanje odjeće može doista osigurati da lijepo mirišete cijeli dan, osim toga, osjetit ćete i dašak svaki put kad se uvučete u kaput ili se odlučite za podnevno rastezanje''.

Kopirati
Drag cursor here to close